Авторизация

Президент: Сподіваюсь, що спільний глас України і Польщі буде достатньо ефективним у забезпеченні енергетичної безпеки

Президент Петро Порошенко відзначив важливість співпраці України та Польщі у питанні енергетичної безпеки.


«Ми дуже вдячні Польщі за спільну позицію відносно «Північного потоку-2». Це є загроза не лише для енергетичної безпеки України чи Польщі. Це є загрозою для енергетичної безпеки всієї Європи. Це абсолютно політичний проект», - зауважив Глава держави під час спільної прес-конференції для представників ЗМІ за підсумками переговорів із Президентом Польщі.


Президент висловив сподівання, що спільний голос України та Польщі разом з партнерами з ЄС та США буде достатньо ефективним в подальших кроках щодо енергетичної безпеки.


Президент Польщі Анджей Дуда, в свою чергу, запевнив, що позиція Польщі щодо проекту «Північний потік-2» є незмінною. «Ми абсолютно проти цієї інвестиції. Ми вважаємо, що вона топче європейські норми, що вона є проти інтересів Європейського Союзу і тут наші позиції з самого початку ідентичні, однозначні і незмінні», - наголосив він.


За його словами, під час перемовин з Президентом України обговорювалося питання підтримки України шляхом інвестицій, які полягають у побудові газопроводу-інтерконектора. «Я радий, що це інвестиційне завдання реалізується тепер і що тут є тісна співпраця між Польщею і Україно. Ми відкриті у питаннях можливих пропозицій України щодо постачання скрапленого газу для України», - сказав Президент Польщі.


Відповідаючи на запитання представників ЗМІ щодо енергетичного співробітництва та очікувань від побудови газопроводу-інтерконектора Анджей Дуда додав: «Це інвестиція, яка має слугувати нашим країнам. І вона повинна бути так реалізована, щоб дві сторони виграли від цієї інвестиції».


За його словами, проект має бути реалізований таким чином, щоб він приніс користь Польщі та Україні. Він додав, що побудова інтерконектора збільшить безпеку та торгові можливості обох країн.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка