Авторизация

Польща підтримує запровадження миротворчої місії ООН на Донбасі – зустріч Президентів України та Польщі

«Твердий голос Польщі в Раді безпеки ООН відіграє важливу роль в дискусії щодо забезпечення повернення миру на Сході України і в Криму, і забезпечення звільнення окупованих Російською Федерацією територій», - сказав Президент Петро Порошенко під час спільної прес-конференції для представників ЗМІ за підсумками переговорів із Президентом Польщі. Він привітав Польщу з обранням Польщі до складу непостійних членів у Раді Безпеки ООН на 2018-2019 роки.


Президент України повідомив, що сторони детально проговорили координацію спільних дій, в тому числі і щодо підтримки спільних ініціатив щодо запровадження миротворців. «Справжніх миротворців, а не охоронців спостерігачів СММ ОБСЄ», - підкреслив він.


Глава держави також наголосив, що «миротворці мають працювати на усій окупованій території Донецької та Луганської областей, а не лише вздовж лінії зіткнення». При цьому він підкреслив, що «ці миротворців будуть мати абсолютно чіткий формат, який притаманний миротворчим місіям».


«Формат миротворців на Донбасі має бути форматом миротворчої місії. Ніяких охоронців. Зона відповідальності – усі окуповані території на Сході Україні. Ніякої лінії зіткнення», - сказав Петро Порошенко та наголосив, що така миротворча місія здатна принести мир в Україну і може зупинити подальші жертви. «Кожен день, включаючи останні 24 години ми втрачаємо українських героїв», - констатував Президент.


«Абсолютно чітка позиція Польщі по миротворчій місії для нас є надзвичайно важливою», - підкреслив Глава держави та додав, що Польща була співавтором усіх ініціатив в ООН останнього часу, включаючи питання деокупації Криму. Він висловив вдячність цій країні за її міжнародну підтримку України.


«Немає пояснення, хто може бути проти миротворців, які зупиняють війну», - наголосив Президент.


В свою чергу, Президент Польщі повідомив, що під час зустрічі обговорювалися важливі питання у контексті членства Польщі у Раді безпеки ООН у найближчі два роки. «Дуже важлива ідея, яку треба провести – щоб на окупованих територіях Донецької і Луганської областей могла розпочати роботу мирна місія ООН, так звані «блакитні шоломи». Ми рішучі прихильники того, щоб це була миротворча місія абсолютно за всіма стандартами, передбаченими для цього роду операцій», - сказав Президент Дуда. При цьому він особливо наголосив на питанні повноважень місії, «щоб вона не обмежувалася виключно захистом представників ОБСЄ, а щоб це була справжня миротворча місія, яка діятиме на всій цій території і яка справді призвела до того, щоб конфлікт, який виник внаслідок російської агресії, міг би завершитися, а Мінські домовленості були реалізовані».


Президент Польщі також наголосив, що якщо така пропозиція від України буде в порядку денному Ради безпеки ООН, вона матиме підтримку польської сторони. «Польща буде однією з держав, яка цю ініціативу буде підтримувати. Ми прихильники саме такого рішення і тут Україна може розраховувати на нашу рішучу підтримку», - підкреслив Анджей Дуда.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?