Авторизация

Нам вдалося об’єднати Європейський Альянс навколо ідеї миротворчої місії на Донбасі, - Президент про підсумки Саміту Східного партнерства

Президент Петро Порошенко назвав одним з головних результатів П’ятого Саміту Східного партнерства  - включення до підсумкової декларації Саміту положень щодо європейської перспективи України.


Глава держави підкреслив, що українській делегації також вдалося вирішити ще одне важливе політичне питання - об’єднати позиції  країн  Європейського Союзу навколо миротворчої місії на Донбасі.


«Нам вдалося вирішити важливе питання для України – об’єднання ЄС навколо миротворчої місії на Донбасі. Ми активно просуваємо цю позицію як в Генеральній Асамблеї ООН, так і сьогодні нам вдалося включити цю позицію у фінальну резолюцію Саміту», - сказав Президент.


Відповідаючи на питання стосовно формулювання щодо «Росії як країни-агресора», Президент наголосив: «В нас є декларація Європейської народної партії, де це було записано. Якщо ви почитаєте декларацію ЄНП, там чітко зазначено щодо місця і ролі Росії». При цьому він додав, що «в рамках Східного партнерства є декілька країн, які мають різні темпи європейської інтеграції».


Коментуючи загальні підсумки саміту, Президент сказав: «Чи вдалося нам реалізувати все, що ми хотіли? Відповідь – ні. І саме в цьому була наша позиція – Європа має бути жорсткіша, Європа має бути об’єднаніша, Європа має бути більш рішучою. І це все, що ми намагалися досягнути в переговорах».


Глава держави також підкреслив, що «сьогодні було чітко продемонстровано, що Україна є самостійний гравець, з яким рахуються європейські лідери» та наголосив, що за останні два дні він мав зустрічі з 15 лідерами європейських країн.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка