Авторизация

Президент: День Десантно-штурмових військ Збройних Сил України відзначатимуть 21 листопада

Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко підписав  Указ «Про встановлення в Україні Дня Десантно-штурмових військ Збройних Сил України», який відзначатиметься щороку 21 листопада.


Про це Президент повідомив під час урочистої церемонії перейменування Високомобільних десантних військ у Десантно-штурмові війська Збройних Сил України та встановлення Дня Десантно-штурмових військ ЗСУ.



Президент: День Десантно-штурмових військ Збройних Сил України відзначатимуть 21 листопада

Глава держави зазначив, що сьогодні в Україні також відзначають день Собору Архистратига Михаїла, а цей святий є небесним покровителем українських десантників.


«Тож цілком логічно саме 21 листопада відзначати й ваше професійне свято. Звичне 2 серпня – то дата першого стрибка парашутистів в Московському військовому окрузі. До чого ж тут ми? Москва – не Київ. Так само як і «Україна – не Росія», - заявив Петро Порошенко.


Він зауважив, що десантники отримали берети нового зразка із новим знаком: «Відтепер – це купол парашута, як символ десантних підрозділів у всьому світі, крила Архистратига Михаїла і вогняний меч, яким він уражає ворогів роду людського».


Глава держави також повідомив, що як Верховний Головнокомандувач також прийняв рішення змінити назву Високомобільних десантних військ, відійти від радянсько-російської абревіатури ВДВ. «Бо російські «ВДВ» від літа 2014 року беруть безпосередню участь в окупації українського Донбасу і кримські «зелені чоловічки» – то теж вони»,- підкреслив він.


Президент постановив запровадити нову назву – Десантно-штурмові війська Збройних Сил України. «Вона, врешті-решт, більшою мірою відповідає цілям і функціям цього роду військ в умовах сучасних бойових дій», - зауважив Петро Порошенко.




«Започаткування нового Дня десантника є частиною українізації історико-політичного календаря – на заміну нав’язаному нам радянсько-російському. Нагадаю, ще 2014 року ми поклали край шизофренічній традиції святкувати головне військове свято в унісон з країною-агресором. Саме тоді я запровадив День захисника України – 14 жовтня», - підкреслив Верховний Головнокомандувач.


Президент від імені українського народу висловив щиру подяку усьому особовому складу Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.


«Вітаю вас з вашим професійним святом, яке ви вперше відзначаєте 21 листопада. Ви – рішучі й сміливі, патріотичні й згуртовані. Ви – відчайдушні, сильні волею та незламні духом. Ви – підготовлені до виконання найскладніших завдань в умовах неймовірних фізичних і психологічних навантажень. Ви – завжди там, де найважче, де потрібна відвага та стійкість, швидкість і рішучий натиск. Словом, ви – завжди перші», - звернувся до десантників Глава держави.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?