Авторизация

Президент нагородив військовослужбовців ВМС та Держприкордонслужби

У День морської піхоти Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко відвідав з робочою поїздкою Донецьку область. У Маріуполі Глава держави вручив високі державні нагороди військовослужбовцям бригади морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України, Сил спеціальних операцій Збройних Сил України та військовослужбовцям Державної прикордонної служби України. Загалом відзнаки з рук Глави держави отримали 35 бійців.


За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку та з нагоди Дня морської піхоти орденом «За мужність» ІІІ ступеня було відзначено вісім військовослужбовців ВМС.


Серед них командир взводу морської піхоти 1 окремого батальйону морської піхоти 36 окремої бригади морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України старший сержант В’ячеслав Гапченко.


У березні 2014 року старший сержант Гапченко безпосередньо здійснював оборону військової частини, виявивши мужність і героїзм. Військовослужбовець до останнього не складав зброї та чинив гідний опір під час захоплення території військового містечка. З квітня по вересень 2014 року, після передислокації з території тимчасово окупованої Криму до нового пункту розташування військової частини виконував бойові завдання з охорони та оборони визначених об’єктів Одеської та Миколаївської області.


У період з вересня 2014 року по січень 2015 року у складі зведеної ротної тактичної групи морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України виконував бойове завдання з оборони села Гранітне Донецької області. В’ячеслав Гапченко безпосередньо ніс службу на блок-посту, який охороняв міст через річку Кальміус. За час виконання бойового завдання особовим складом блок-посту знищено більше 10 бойовиків та пошкоджено 2 танки Т-72 противника.


У січні 2016 року старший сержант виконував бойове завдання із взяття під контроль східних околиць Водяного Донецької області та очолював штурмовий загін десантно-штурмової роти, який витіснив ворога з населеного пункту та закріпився на його східних околицях.


Орденом «За мужність» ІІІ ступеня також нагороджено фельдшера роти морської піхоти 501 окремого батальйону морської піхоти 36 окремої бригади морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України молодшого сержанта Сергія Ісаєвського.


З 17 листопада 2016 року по 30 травня 2017 року молодший сержант Ісаєвський виконував бойові завдання в рамках проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. 13 березня 2017 року молодший сержант Ісаєвський, під час артилерійського обстрілу противником позицій десантно-штурмової роти батальйону, швидко надав першу медичну допомогу та провів евакуацію пораненого товариша з позиції до лікувального закладу.


3 травня 2017 року в районі Павлополя Донецької області були обстріляні спостережні пункти українських військових, в один з яких влучила 120-мм міна, що спричинило часткову руйнацію спостережного пункту із обвалом перекриття. Внаслідок обстрілу отримав поранення командир 1 взводу морської піхоти 1 роти морської піхоти сержант Кирющенков. Молодший сержант Ісаєвський швидко надав першу медичну допомогу та провів евакуацію пораненого у приймальне відділення Міської лікарні швидкої медичної допомоги Маріуполя.


8 травня 2017 року в районі Павлополя внаслідок ворожого обстрілу також отримали поранення 5 військовослужбовців. Фельдшер Ісаєвський швидко зорієнтувався в ситуації, проявив мужність та професіоналізм, провів евакуацію поранених зі спостережних пунктів до бліндажів, де надав першу медичну допомогу. У подальшому евакуював поранених у приймальне відділення Міської лікарні швидкої медичної допомоги Маріуполя.


Медалями «За військову службу Україні» нагороджено  четверо військових, медаллю «За бездоганну службу» ІІІ ступеня – один боєць.


Військові Держприкордонслужби також були відзначені за особисту мужність, виявлену у захисті суверенітету і територіальної цілісності України та зразкове виконання військового обов’язку. Двоє прикордонників отримали з рук Глави держави орден «За мужність» ІІІ ступеня, один – орден Данила Галицького. По двоє військових ДПСУ отримали медалі «За військову службу Україні» та «За бездоганну службу» ІІІ ступеня, ще четверо бійців отримали медаль «Захиснику Вітчизни».


Президент також відзначив бійців, котрі окрім зразкового виконання військового обов’язку досягли високих результатів на багатонаціональних змаганнях «Кембрійський патруль – 2017», а також виявили самовідданість та волю до перемоги задля піднесення міжнародного авторитету Збройних Сил України. Медалль «За військову службу Україні» отримали одинадцять бійців, які брали участь в цих міжнародних військових змаганнях.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?