Авторизация

Президент про децентралізацію: Наше завдання – наблизити владу до простої людини

Президент Петро Порошенко наголошує, що впровадження головної реформи в країні – програми децентралізації влади - демонструє масштабні зміни по всій країні. 


«Яке головне завдання, в тому числі і партії, - наблизити владу, Президента, народних депутатів до простої людини. Скоротити відстань і час для вирішення проблем. Мета сьогоднішнього зібрання саме для того, щоб ви знали: і Президент, і Уряд, і Верховна Рада налаштовані на найефективнішу співпрацю», - наголосив Президент на форумі переможців виборів в об'єднаних територіальних громадах.


Президент про децентралізацію: Наше завдання – наблизити владу до простої людини
Глава держави нагадав, що під час своєї президентської кампанії три роки тому, «наріжним каменем» його програми була програма децентралізації – «наближення людини, громадянина і влади для вирішення проблем». Він додав, тоді мало хто вірив у цю реформу.


«Двадцять п’ять років українському народові обіцяли децентралізацію. І це не просто слово – це передача реальної влади, повноважень і грошей громадам», - зазначив Петро Порошенко. За його словами, ці зміни необхідні були і для того, щоб представники місцевої громади "припинили їздити до Києва з торбами питати дозволу як жити громаді».


Президент нагадав, що за його ініціативою були внесені зміни до Конституції, які дозволили передати від центральної влади на місця владні повноваження і фінансові ресурси. «Бюджети місцевих рад виросли в рази для того, щоб перетворити місцеві бюджети, місцевих депутатів і лідерів громад на лідерів, які здатні вирішувати проблеми села, селища, міста», - підкреслив він.


Глава держави нагадав, що завдяки децентралізації відбулося безпрецедентне зростання місцевих бюджетів, якого не знала історія України. При цьому він наголосив, що в 6-7-8 разів зросли бюджети розвитку територіальних громад, оскільки частина податків була переведена до місцевого бюджету, та зазначив, що відтепер місцевий голова, маючи фінансовий ресурс відповідає за використання кожної копійки.


Президент нагадав, що частка місцевих бюджетів постійно зростає і підкреслив, що частка місцевих бюджетів в бюджеті країни має сягати не менше 50%: «Для того, щоб громада мала можливість сама планувати як далі жити».


Глава держави особливо підкреслив важливість ініціативи щодо саме добровільного об’єднання громад і час підтвердив важливість такого підходу. «І тоді пішли ті, хто завжди піднімається першими – ви, - звернувся Президент до учасників форуму, - які повірили у власні сили, повірили у нашу команду і нашу перемогу, і далі - стали прикладом для інших».


Президент про децентралізацію: Наше завдання – наблизити владу до простої людини
Президент підкреслив, що децентралізація дозволила реалізувати масштабні інфраструктурні проекти, розпочати ремонт та будівництво нових дитячих садків, зробити освітлення в населених пунктах, будувати нові школи, нові дороги і робити багато інших проектів. «Люди побачили масштаб змін, який відбувається в кожному куточку України», - наголосив Петро Порошенко.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?