Авторизация

Я готовий до кінця року підписати Закон «Про Антикорупційний суд» - Президент

Президент Петро Порошенко заявляє про твердий намір запустити наступного року роботу Антикорупційного суду. Глава держави наголошує на готовності до кінця року підписати Закон «Про Антикорупційний суд», у разі його прийняття Парламентом.


Під час відвідування 10 мобільного прикордонного загону Державної прикордонної служби України Петро Порошенко наголосив, що створення нового суду, передбачає остаточне ухвалення, підписання Президентом Закону «Про Антикорупційний Суд» до кінця поточного року.


«Наголошую, що графік створення нового суду, як й я його собі уявляю та планую, передбачає ухвалення остаточне, підписання Президентом Закону «Про Антикорупційний Суд» до кінця поточного року. Це є абсолютно реально», - заявив Петро Порошенко.


Глава держави нагадав, що незабаром Верховна Рада в першому читанні розглядатиме новий бюджет України на 2018 рік, проект якого був підготовлений у серпні, а до Парламенту Уряд його вніс 15 вересня поточного року. «Найдопитливіші  із журналістів та фінансових аналітиків помітили, що в ньому була передбачена одна дуже важлива стаття – це фінансування Антикорупційного суду, яка була внесена за моїм наполяганням», - додав він.


«Що це означає? Це – індикатор, який свідчить про твердий намір керівництва держави запустити наступного року в роботу цей принципово новий судовий орган»,- пояснив Президент. 


Водночас, за словами Глави держави, у Верховній Раді прийняття Закону (про створення відповідного судового органу – ред.) було заблоковано двома депутатськими законопроектами. Верховна Рада звернулася до Венеціанської комісії і зараз ми вже маємо її висновки.


«Ще минулого року в Законі «Про судоустрій і статус суддів», який був внесений мною, також з’явилася норма про Антикорупційний суд. Тепер я наполягаю і наголошую на тому, щоби за участю представників всіх фракцій негайно почалася робота по розробці нового проекту, де будуть враховані всі пропозиції Венеціанської комісії», - заявив Глава держави.


Президент наголосив, що готовий делегувати у таку робочу групу свого представника, щоб впродовж буквально кількох тижнів був представлений узгоджений законопроект. «Якщо цього не буде зроблено, я вимушений буду взяти ініціативу на себе», - зазначив він.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка