Авторизация

Поглиблення зв’язків України та Мальти має не символічний, а дуже практичний зміст – Президент

Мальта є надійним партнером України, а співробітництво двох держав останнім часом поглибилося і це мало практичні наслідки, переконаний Президент Петро Порошенко.


«Мені приємно констатувати, що Мальта – держава, надійний партнер України, Європейського Союзу, стала набагато ближчою до України. І це має не просто символічний, а й дуже практичний зміст», - сказав Глава держави на прес-конференції за результатами двосторонніх переговорів під час державного візиту в Україну Президента Республіки Мальта Марі-Луїз Колейро Преки.


Окремо Петро Порошенко відзначив, що Республіка Мальта завжди підтримувала Україну в принципових для неї питаннях. «Ще раз хочу констатувати, що це є унікально високий рівень політичної, економічної, культурної, соціальної співпраці, відносин між людьми. Дуже дякую пані Президенту за таку інтенсифікацію наших відносин», - сказав він.


Поглиблення зв’язків України та Мальти має не символічний, а дуже практичний зміст – Президент


«Надзвичайно символічною в нашому двосторонньому співробітництві є підтримка ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС, яка відбулася під час мальтійського головування в Євросоюзі. Ми фактично щотижнево були на зв’язку з Вами, з паном Прем’єр-міністром, Міністром закордонних справ, дуже чітко координували наші зусилля. Я дуже вдячний Вам тому, що саме за Вашого президентства нам вдалося завершити процес ратифікації Угоди про асоціацію і з 1 вересня поточного року вона вже вступила в дію», - звернувся Петро Порошенко до Марі-Луїз Колейро Преки.


Президент також зазначив, що високо цінує внесок Мальти, особисто пані Президента та профільних відомств і у запровадження Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України.


«Ще раз наголошую, що внесок Мальти, Ваш особистий в ці досягнення є надзвичайно важливим. Тому цей рік є абсолютно унікальним і дуже важливим і в нашому двосторонньому співробітництві, і в співробітництві, в тому числі з ЄС», - додав він.


Глава держави також висловив вдячність за послідовну і переконливу позицію Мальти в питанні територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України. «Ми це особливо цінуємо, тому що з перших хвилин російської агресії, з перших хвилин незаконної анексії Криму ми відчували вашу підтримку і на двосторонньому рівні, і в рамках ЄС, і в рамках голосування в ООН і в багатьох інших випадках. Я від імені українського народу хочу подякувати Вам, пані Президенте, і мальтійському народу за таку чітку і послідовну позицію», - наголосив Петро Порошенко.


Окремо він подякував за підтримку політики запровадження і продовження санкцій проти Російської Федерації як у зв’язку з анексією Криму, так і у зв’язку з агресією на Сході нашої держави, рішуче засудження Мальтою і голосування в ООН щодо порушення прав людини в окупованому Криму. Все це має виключно важливе значення для нас, підкреслив Глава держави.


Поглиблення зв’язків України та Мальти має не символічний, а дуже практичний зміст – Президент


Президент повідомив, що одним із пунктів сьогоднішніх перемовин було питання подальшого поглиблення відносин України і ЄС. «Для нас надзвичайно важлива підтримка Мальтою українських європейських і євроінтеграційних прагнень. Є у наших мальтійських партнерів абсолютно чітке розуміння, що Україна є європейською державою, яка може посилити і збагатити Євросоюз. Ми впевнені в тому, що інтересам як Євросоюзу, так і інтересам України відповідає наше подальше зближення», - сказав він, зауваживши, що саме під цим кутом зору сьогодні обговорювалася підготовка до Саміту «Східного партнерства», який має відбутися у листопаді в Брюсселі.


Щодо співпраці в рамках міжнародних організацій, включаючи ОБСЄ, Глава держави повідомив, що запросив мальтійських партнерів до більш активної участі в Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ на Сході України.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?