Авторизация

Ми створили сприятливі політичні рамки для активізації співпраці з дуже машистого кола питань – Президент про українсько-мальтійське співробітництво

Під час державного візиту в Україну Президента Республіки Мальта Марі-Луїз Колейро Преки, відбулися надзвичайно ефективні переговори та були продовжені предметні домовленості, досягнуті в ході візиту на Мальту в травні поточного року Глави Української держави. Про це повідомив Президент Петро Порошенко на прес-конференції за підсумками переговорів.


«Ми з пані Президентом відзначили надзвичайно високий рівень політичного діалогу між нашими державами і між нами, як Президентами. По суті, нами створено сприятливі політичні рамки для активізації співпраці з дуже широкого кола питань. В першу чергу, питань торговельно-економічної співпраці», - сказав Петро Порошенко. За його словами, лише за вісім місяців поточного року товарообіг між Україною та Мальтою зріс на рекордних 26%.


Серед перспективних напрямків, які обговорювалися на переговорах: обмін сучасними технологіями, в тому числі і в сфері енергоефективності, енергозберігання, розвиток інжинірингових послуг, будівництво інфраструктури, співпраця в галузі охорони здоров’я, фармакології, секторі фінансових операцій, інформаційних технологій.


На переконання Президента, Мальта є для українського бізнесу воротами на ринок Північної Африки, адже маючи абсолютно ексклюзивний досвід, маючи дуже тверді політичні стосунки, вона може надавати послуги – від логістичних, до консалтингових – представникам не тільки великого, а й малого та середнього бізнесу України.


«Сьогодні були проведені детальні переговори щодо логістичних послуг експортерам української аграрної продукції, машинобудування. Ми домовились досягти величезного прогресу в цій надзвичайно важливій сфері з залученням Мальти як де-факто логістичного і дистрибуційного хаба», - констатував Глава держави.


В цьому контексті сторони домовились продовжити використовувати такі ефективні інструменти двосторонньої співпраці як цільові бізнес-місії. За словами Петра Порошенка, значно сприятиме спрощенню контактів між представниками бізнесу, веденню бізнесу в наших державах і підписана Конвенція про уникнення подвійного оподаткування, що захистить взаємні інвестиції, зробить більш чіткою і зрозумілою ефективну співпрацю в рамках торговельно-економічних відносин. Він подякував Президенту Мальти за значну кількість представників мальтійського бізнесу, які супроводжують її делегацію під час візиту в Україну.


Ми створили сприятливі політичні рамки для активізації співпраці з дуже машистого кола питань – Президент про українсько-мальтійське співробітництво


Під час перемовин також було домовлено про започаткування постійно діючої українсько-мальтійської ради співробітництва у сфері сучасних технологій і надання послуг. Окрема увага була приділена співпраці в галузі освіти, науки, молоді та спорту. Українська та мальтійська сторони підписали Програму співробітництва у молодіжній сфері, сфері фізичної культури на 2018-2019 роки. Документ, за словами Президента, надаватиме можливості підготовки національних команд, включаючи підготовку олімпійських – українських на Мальті і мальтійських в Україні.


Президент Мальти Марі-Луїз Колейро Прека, в свою чергу, подякувала Президенту України за теплий прийом та гостинність. «Це історичний візит до України. Ми маємо використати цей унікальний момент. Нам потрібно значно посилити нашу співпрацю», - сказала вона.


Марі-Луїз Колейро Прека наголосила, що її візит спрямований на значну активізацію двосторонніх відносин заради процвітання та майбутніх поколінь двох народів, а також підкреслила, що до складу її делегації, крім чисельної команди урядовців, увійшла велика група потужних підприємців, які зацікавлені розпочати бізнес в Україні.


Україна та Мальта домовилися про створення необхідних умов для реалізації спільних проектів в сфері готельного бізнесу, освіти, вивчення англійської мови тощо. При цьому Президент Мальти наголосила, що «туризм, готельний бізнес, навчання та вивчення англійської мови є не просто бізнесом, а сприятиме значною мірою розвитку міжлюдських контактів».


«Ці проекти дозволять зблизити наші народи та сприятимуть дружбі та співробітництву між мальтійцями та українцями», - сказала  Марі-Луїз Колейро Прека.


Президент Мальти також відзначила успіх системних реформ в Україні та висловила впевненість в успішному та взаємовигідному співробітництву між нашими країнами.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка