Авторизация

Луковица держави: Кількість українських заручників на окупованих територіях зростає. Їх захоплюють з цинічним розрахунком, щоб шантажувати Україну

Президент Петро Порошенко під час виступу в ПАРЄ підкреслив, що кожного дня надходять все більш тривожні звістки про грубе порушення прав людини на окупованих Росією територіях, а питання про звільнення заручників та політв’язнів не просувається.


Глава держави нагадав про українців Олега Сєнцова, Олександра Кольченка, Романа Сущенка та багатьох інших. За його словами, вже понад два роки Україна бореться за звільнення 63-річного Ігоря Козловського, відомого релігієзнавця, який залишився в окупованому Донецьку, щоб доглядати за хворим сином. Так само в неволі перебуває Станіслав Асєєв, журналіст, який не боявся писати правду про життя в окупованому Донбасі.


«Таких особистих історій українських заручників понад сотня. Ба більше, кількість заручників на Донбасі лише зростає. Людей умисно захоплюють, бо вони громадяни своєї Української держави. І захоплюють їх з цинічним розрахунком: щоб шантажувати Україну, яка ніколи не покине напризволяще своїх громадян – ні в Криму, ні на Донбасі, ні в російських тюрмах», - підкреслив Президент.


Глава держави підкреслив, що системні репресії перетворили Кримський півострів на острів несвободи та землю страху. «В окупованому Криму Росія застосовує найгірші практики радянської репресивної машини. Кожен, хто не приймає так званого «возз'єднання з Росією», стає жертвою довільних затримань, переслідувань, катувань, позасудових страт та нелюдського поводження», - зауважив Президент. Він нагадав, що нещодавно заступник глави кримськотатарського Меджлісу Ахтем Чийгоз отримав так званий «вирок» від окупаційної влади. «Саме йому належать слова про те, що у Криму зараз «судять тих, хто захищав закони країни, міжнародні норми, правила». Чи можна більш точніше описати ситуацію в Криму, ніж Ахтем Чийгоз у своєму заключному слові?», - зауважив Петро Порошенко.


Глава держави також нагадав про справу ще одного заступника глави кримськотатарського Меджлісу – Ільмі Умерова, який спочатку відчув на собі методи російської «каральної психіатрії», а тепер окупаційний суд присудив йому два роки в колонії-поселенні.


«Масштаби злочинів і правопорушень, що вчинені окупаційною владою в Криму, свідчать про явне нехтування Росією, яка визнана Генеральною Асамблеєю ООН державою-окупантом, її міжнародно-правовими зобов'язаннями», - зазначив Президент. Він подякував Парламентській Асамблеї та Раді Європи за особливу увагу до Кримського півострова, відзначивши неодноразові звернення моніторингових органів з прав людини Ради Європи до російської окупаційної влади надати доступ до Криму та безпрецедентне рішення Комітету Міністрів Ради Європи «Ситуація у Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)», ухвалене у травні цього року.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?