Авторизация

Україна де-факто стала східним кордоном об’єднаної Європи – Президент

Україна фактично вже стала східним кордоном об’єднаної Європи, а українці знову виконують свою місію захисту нашого спільного європейського дому від загроз зі Сходу. Про це сказав Президент Петро Порошенко під час виступу на 14-й Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES): «Чи це новий світ? І що він означає для України?».


«Україна де-факто стала східним кордоном об’єднаної Європи. Сьогодні ми знову виконуємо свою тисячолітню місію оборони нашого спільного європейського дому від загроз зі Сходу», - наголосив Петро Порошенко.


Глава держави підкреслив: «Сотні тисяч українців зі зброєю в руках захищають не лише свободу і незалежність держави, але й безпеку всієї Європи, наші спільні цінності».


«Ніхто в історії Європейського Союзу такою кров’ю і таким залізом не виборював собі європейської перспективи та асоціації з ЄС», - заявив Президент.


Петро Порошенко також наголосив, що Україна знайшла своє місце і покликання в новому світі. «Наше історичне місце – в сім’ї об’єднаної Європи та трансатлантичному західному альянсі. Наше покликання – стати східним кордоном європейської цивілізації, контрибутором європейської та світової безпеки, двигуном континентальної економіки», - зазначив він, додавши, що це покликання буде втілюватись спільними зусиллями з друзями України.


«Ми рухатимемося до повноправного членства в Євросоюзі та НАТО. Це, як показали події останніх років, є справжньою гарантією української незалежності, суверенітету, добробуту та процвітання», - підкреслив Президент.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка