Авторизация

Луковица держави: Україна має лево на помісну церкву

Президент Петро Порошенко під час щорічного Послання до Верховної Ради відзначив, що Парламент ухвалив історичне звернення до Вселенського Патріарха із проханням надати автокефалію Православній Церкві в Україні та подякував за це депутатам.


«Я в свою чергу теж написав відповідного листа до Варфоломея Першого. І цей фрагмент Послання адресований не лише українському Парламенту і не лише українському народу. Нехай нас почує і керівництво Вселенського Патріархату. Хочу ще раз звернути увагу Його Всесвятості на серйозність наших намірів. На наявність в українського керівництва твердої політичної волі розв’язати цю проблему, яка, на жаль, стоїть на порядку денному ще з 1991 року. Україна має право на помісну церкву. І ми маємо це право захистити», - наголосив Президент.


В той же час, Глава держави підкреслив, що очікуване Україною визнання української автокефалії Вселенським Патріархом жодним чином не означатиме ані появи державної церкви, ані заборони на діяльність в Україні інших православних конфесій. «Але ніхто не має права позбавити українців права на власну церкву. Кожен громадянин України сам і лише сам обирав, обирає і обиратиме віру і церкву», - підкреслив Президент.


Він додав: «Українська держава відділена від церкви, але вона не може пасивно споглядати, як інші держави і інші державні органи використовують залежні від них церковні інституції для досягнення своїх геополітичних цілей».


Петро Порошенко також зауважив, що не підпише закон, в якому пропонується погоджувати кандидатури єпископів та священиків з державними органами. «Це не справа держави. Щодо інших ваших законодавчих ініціатив, я готовий їх обговорювати та розглядати із розумінням, що це все ж таки надто чутлива справа», - сказав Глава держави.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?