Авторизация

Президент вшанував пам'ять українських пілотів Дмитра Майбороди та Дмитра Шкарбуна, які загинули захищаючи Україну

Під час робочої поїздки до Вінницької області Президент Петро Порошенко вшанував пам'ять та поклав квіти до пам’ятного обеліску Герою України Дмитру Майбороді та кавалеру ордена Богдана Хмельницького ІІІ ступеня Дмитру Шкарбуну.


Пілоти Військово-повітряних сил Збройних Сил України підполковник Дмитро Майборода та підполковник Дмитро Шкарбун героїчно загинули виконуючи бойові завдання із захисту незалежності та територіальної цілісності України на Сході держави.


14 липня 2014 року військово-транспортний літак АН-26 (борт №19) виконував бойове завдання з перевезення вантажів та десантування парашутним способом матеріально-технічних засобів в районі проведення антитерористичної операції.


В районі міста Краснодон Луганської області на висоті 6500 метрів літак був підбитий керованою ракетою класу «повітря-повітря» з території Російської Федерації. В результаті ураження, лівий двигун та електрообладнання літака відмовило, після чого АН-26 почав завалюватися на ліве крило.


Командир екіпажу Дмитро Майборода наказав команді покинути літак, а сам з помічником Дмитром Шкарбуном, намагалися вирівняти траєкторію польоту та надати можливість команді безпечно покинути борт літака. Літак впав в районі села Давидо-Микільське Краснодонського району Луганської області. Пілотам не вдалося врятуватися.  Дмитро Майборода та Дмитро Шкарбун до останнього залишалися за штурвалом, тим самим врятувавши життя п’ятьом членам екіпажу та військовослужбовцю, який супроводжував вантаж.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?