Авторизация

Луковица держави: Робоча група Україна-ЄС зі стратегічної комунікації підвищить ефективність реагування на хакерські кампанії з боку Росії

«Очікую, що створення неформальної робочої групи Україна-ЄС зі стратегічної комунікації підвищить нашу ефективність реагування на хакерські та дезінформаційні кампанії з боку Російської Федерації не лише проти України, але і проти всіх країн Європейського Союзу», - наголосив Президент Петро Порошенко під час  спільної прес-конференції за результатами пленарного засідання Дев’ятнадцятого саміту Україна – Європейський Союз. 


Глава держави повідомив, що значну частину переговорів під час Саміту учасники приділили ситуації на Донбасі та в Криму. «Було підтверджено єдине розуміння природи нинішньої ситуації та відповідальності Російської Федерації у її виникненні і розвитку. Очевидно, що Україна є об’єктом агресії, а Російська Федерація – є агресором, і аж ніяк не посередником. Агресором – зухвалим і цинічним», - підкреслив Президент.


«Я щиро вдячний лідерам країн ЄС за їхню єдність та солідарність щодо російської агресії, що є запорукою відновлення миру та безпеки в Європі», - зазначив Петро Порошенко.


За його словами, яскравим виявом цієї солідарності стало рішення продовжити економічні санкції ЄС щодо Росії до 31 січня 2018 року. «Санкції мають залишатися, поки не будуть усунуті причини їхнього запровадження, а саме – до повного відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, включаючи Крим», - зауважив він.


Президент нагадав слова великого європейця колишнього Канцлера Німеччини Гельмута Коля, з яким нещодавно прощалися в Страсбурзі, що «ніхто не може сумніватися в незалежності України, не почавши сумніватися в стабільності й безпечності всього європейського дому».


«В цілому я дуже задоволений результатами сьогоднішнього Саміту, який чітко підтвердив нашу єдність і солідарність, а також готовність рухатися у напрямку дедалі глибшої інтеграції України до ЄС», - резюмував Президент.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка