Авторизация

Побудова сильної та стабільної України є запорукою міцної європейської і євроатлантичної безпеки – засідання Комісії Україна – НАТО

Глибоко символічно, що Україна зустрічає сьогодні партнерів по НАТО як країна, яка законодавчо визначила вступ до НАТО одним з ключових чинників своєї зовнішньої політики. Про це сказав Президент Петро Порошенко, відкриваючи засідання Комісії Україна – НАТО в Києві.


«Віднині наш пріоритет – інтеграція у євроатлантичний безпековий простір з метою набуття членства в Організації Північноатлантичного договору. І дуже важливо, що це є рішення НАТО і 29 країн-членів. Жодна країна поза межами НАТО немає права вето, або права дозволу для цієї співпраці. Це воля 29 країн і воля  країни – майбутнього члена», - наголосив Президент.


Побудова сильної та стабільної України є запорукою міцної європейської і євроатлантичної безпеки – засідання Комісії Україна – НАТО


Петро Порошенко підкреслив, що Україна впевнено рухається шляхом, який пройшли наші найближчі сусіди, що приєдналися до НАТО протягом останніх 20 років. Він зауважив, що 13 країн за останні 20 років партнерства України з Альянсом стали членами НАТО. «Сподіваємось на подальшу співпрацю з Альянсом з метою побудови сильної та стабільної України, яка віддана демократії та верховенству права, і забезпечення сили та безпеки Північноатлантичного альянсу. Саме така Україна є запорукою міцної європейської і євроатлантичної безпеки», - підкреслив Президент.


Водночас, Глава держави наголосив, що це не означає, що ми будемо негайно подавати аплікацію, заявку про членство. «Це означає, що нам треба вибудувати реальну програму реформ, програму нашої співпраці, активізувати наші зусилля для досягнення необхідних стандартів. І тут нам необхідна допомога і співпраця з нашими партнерами по НАТО», - підкреслив Петро Порошенко.


Президент наголосив, що Україна готова до цього. «Ми маємо дуже амбітну програму реформування сектору оборони і безпеки, яка розроблена за участю наших партнерів з НАТО. І ми реалізуємо мету цих реформ – досягнення повної відповідності критеріям членства», - сказав Глава держави.


«Реформування та посилення обороноздатності держави – це першочергове завдання для нашої взаємодії з НАТО на сучасному етапі», - зазначив він.


В свою чергу, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг назвав стабільну, незалежну, суверенну, демократичну Україну – ключовою для євроатлантичної безпеки. Він повідомив, що починаючи з 2014 року НАТО суттєво збільшило свою підтримку України.  Єнс Столтенберг нагадав, що на Саміті НАТО в Варшаві минулого року було прийнято рішення про запровадження Всеосяжного пакету допомоги Україні з боку Альянсу на безпекові цілі та впровадження широких реформ в сфері безпеки і оборони.


Побудова сильної та стабільної України є запорукою міцної європейської і євроатлантичної безпеки – засідання Комісії Україна – НАТО


Генсек Альянсу запевнив, що НАТО буде й надалі продовжувати підтримувати цей амбітній план реформ, які здатні зробити Україну більш демократичною, більш стійкою і процвітаючою. При цьому він відзначив успіх України на шляху реформ, пропри виснажливу війну.


«НАТО – друг України, так само як й Україна – друг НАТО», - підкреслив Єнс Столтенберг.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?