Авторизация

Дональд Трамп не вручав поради, а запитував чим допомогти – Президент України про зустріч з Президентом США

Під час зустрічі у Білому домі з Президентом України Петром Порошенком Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп підтвердив позицію справжнього стратегічного партнера. Про це Глава Української держави заявив в інтерв’ю українським телеканалам.


«Якщо говорити про головні мої враження від візиту в США і від зустрічі з Президентом Трампом – ключова його позиція була не давати поради, а він чітко запитував: «Петро, чим тобі допомогти?». Це позиція справжнього партнера, справжнього друга України», - підкреслив Президент.


«Стосовно рукостискання – це було рукостискання партнерів. І загальна атмосфера, яка починається з рукостискання, була дуже дружня, дуже партнерська, дуже надійна і я себе відчував дуже комфортно», - додав він.


Петро Порошенко підкреслив, що одним з основних завдань його візиту до Вашингтона було поінформувати стратегічних партнерів України – США, нову Адміністрацію та Президента Дональда Трампа про ситуацію в Україні та на її окупованих територіях.


«Завдання перед нами стояли надзвичайно важливі. Хочу одразу ж зняти будь-які інсинуації про те, що візит drop-in - тільки сфотографуватися. Нам це було не потрібно», - зауважив Петро Порошенко.


«Це не просто перша зустріч, знайомство лідера Сполучених Штатів Америки і вашого покірного слуги, а ми мали дуже важливе завдання, щоб обмінятися думками і озброїти аргументами напередодні тих багатосторонніх і двосторонніх зустрічей, які відбудуться у Гамбурзі у форматі Великої двадцятки», - заявив Глава держави.


На переконання Петра Порошенка українській делегації вдалося це завдання виконати. «Були надані не просто аргументи, а матеріали, докази – фотокартки, карти, документи, шеврони і багато інших речей, які чітко доводять російську присутність на Донбасі», - наголосив Президент.


«Моєю метою, як Президента, метою спільної світової коаліції є принести мир на українську землю. І чіткість пріоритетів, плани - що і коли будемо робити, координація зусиль, починаючи з Організації Об’єднаних Націй і закінчуючи НАТО і трансатлантичним співробітництвом – це все вдалося реально обговорити», - також сказав він.


«Ми фактично досягли дуже важливої мети. Якщо раніше, під час мого першого візиту в США, країна продемонструвала потужну двопартійну підтримку не просто України, а українського народу, української влади, то на сьогоднішній день ми можемо говорити, що це не просто конгресова і сенатська підтримка, а це вже підтримка виконавчої влади. Де-факто можна говорити, що Україна об’єднала всю Америку. І сьогодні, я думаю, що це було абсолютно чітко видно і я дуже задоволений підсумками цього візиту», - підкреслив Петро Порошенко.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?