Авторизация

Президент на Донеччині вручив нагороди військовим медикам

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Донецької області вручив нагороди 21 військовому медику.


Із рук Глави держави орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня отримав майор медичної служби Василь Березнюк. Військовий медик з 2014 року з перервами виконує службові (бойові) завдання в районі проведення антитерористичної операції. Завдяки його умілій організації, розумній ініціативі, взаємодії з представниками інших силових структур та медичних підрозділів надання медичної допомоги пораненим, травмованим та хворим здійснювалось завжди вчасно та у повній мірі. Зокрема, 13 січня 2015 року після обстрілу автобуса поблизу Волновахи Донецької області Василь Березнюк брав участь у евакуації та надавав медичну допомогу пораненим мирним жителям.


Ще п’ятеро медиків отримали орден “За мужність” ІІІ ступеня. Двох військових медиків нагороджено орденом княгині Ольги ІІІ ступеня, зокрема сержанта Оксану Михайлову. Вона з 2015 року з перервами перебувала в зоні проведення АТО, часто знаходячись безпосередньо на лінії бойового зіткнення з противником. Зокрема, перебуваючи в селі Зайцево Донецької області, багаторазово під прицільним вогнем противника надавала первинну медичну допомогу та самостійно евакуйовувала тяжко поранених. Своїми вмілими діями врятувала не одне життя військовослужбовців.


Президент на Донеччині вручив нагороди військовим медикам


Президент також вручив 3 військовим медикам орден Данила Галицького, ще 10 військовим медикам – медалі “За військову службу Україні”, “Захиснику Вітчизни” та “За врятоване життя”.


Президент передав сертифікати на санітарну техніку медичним підрозділам Збройних Сил України.


Глава держави також віддав військовим оптичний прилад, який нещодавно Президент Литви Даля Грібаускайте передала українським бійцям.


Крім того, Петро Порошенко ознайомився з матеріально-технічною базою 66-го військового мобільного госпіталя та  поспілкувався з пораненими українськими воїнами.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка