Авторизация

Президент: Мальта зробила надзвичайно багато для європейської інтерграції України

Президент Петро Порошенко проведе низку важливих переговорів в рамках державного візиту до Республіки Мальта. 


"У нас відбудуться дуже важливі переговори в рамках державного візиту", - повідомив Петро Порошенко в ефірі телеканалу ICTV.


Президент також зазначив, що 17 травня, за його участі, мальтійський представник разом з Президентом Європарламенту і великим другом України паном Антоніо Таяні підпишуть остаточні документи про безвізовий режим для України. "Від цього ми будемо відраховувати 20 днів, коли цей історичний документ вступить в силу", - додав він.


"Мальта - країна, яка зробила надзвичайно багато для європейської інтерграції України", - сказав Петро Порошенко.


Глава держави нагадав, що саме міністр закордонних справ Мальти, як країни, яка головувала в ООН, 24 серпня 1991 року був одним із перших, який визнав  незалежність Української держави. 


"Так склалось в історії, що Мальта відіграє дуже велику роль як адвокат України в Європейському Союзі", - зазначив Петро Порошенко.


Президент нагадав, що саме під головуванням Мальти були досягнуті домовленості і прогрес щодо завершення ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС. 


Петро Порошенко зазначив, що 23 травня відбудуться остаточні дебати у Сенаті Нідерландів і висловив сподівання, що 30 травня, все ще під мальтійським головуванням, відбудеться голосування, яке завершить процес ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка