Авторизация

Президент разом з дружиною відвідали виставку «Український Схід»

Президент Петро Порошенко разом із дружиною Мариною Порошенко та воїнами АТО відвідали виставку «Український Схід», яка присвячена героїчній боротьбі українського народу з російсько-терористичними військами на сході нашої країни.


Виставка складається з розділів, у яких розповідається про участь різних військових формувань, добровольчих батальйонів у бойових діях на Сході України. Зібрані разом ці музейні історії відтворюють героїчні і трагічні події 2014 – 2017 років, у яких вирішується доля України. Тут представлені артефакти, пов'язані з першими бойовими зіткненнями з російськими терористами, описані перші втрати і представлено особистий шлях Героїв цієї війни. Зокрема, особисті речі генерала Сергія Кульчицького, майданівця-афганця Олега Міхнюка, захисника Авдіївки Андрія Кизило, "кіборгів" Донецького аеропорту та ще десятків і десятків відважних і нескорених українських воїнів, які віддали своє життя за Україну.


Президент разом з дружиною відвідали виставку «Український Схід»


На виставці також зібрані різноматні артефакти з передової, спеціальні експонати, які відтворюють атмосферу і дух бойових дій, національні прапори та оберіги, які пройшли вогонь війни за незалежність.


Музейний виставковий проект «Український Схід» створено до Дня Героїв Небесної Сотні та третьої річниці початку російської агресії проти України і присвячено звитязі та жертовності патріотів України, які на східних теренах нашої держави відстоюють її суверенітет і територіальну цілісність.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка