Авторизация

Большуща Британія – один-одинехонек з найцінніших і надійних партнерів України – Президент України на зустрічі з Прем’єр-міністром Великої Британії

Президент Петро Порошенко подякував за міцну та надійну позицію Великобританії у підтримці суверенітету та територіальної цілісності України у зв’язку із незаконною анексією Криму та російською агресією на сході країни.


«Я думаю, що тверда позиція Великої Британії, як країни-підписанта Будапештського меморандуму, дає нам гарантії нашого суверенітету та територіальної цілісності, демонструє надзвичайно надійну позицію щодо нашого стратегічного партнерства», - зазначив Петро Порошенко під час зустрічі з Прем’єр-міністром Великої Британії Терезою Мей.


Президент нагадав, що Україна та Британія цього року відзначають 25-річчя встановлення дипломатичних відносин та зауважив, що нинішній візит до Великої Британії має велике значення, оскільки останній візит українського Президента до цієї країни відбувся 20 рокыв тому. «Сьогоднішній візит демонструє достатньо довгий список питань порядку денного двосторонніх відносин, які ми маємо обговорити», - зауважив він.


Петро Порошенко також наголосив на важливості британської підтримки реформ, які відбуваються в Україні. «Я пишаюсь, що у багатьох реформах Британія виступає партнером і ми поділяємо успішність цих реформ. Це надзвичайно важливо», - підкреслив Глава держави.


Президент зазначив, що під час переговорів також буде обговорюватись співпраця у надзвичайно важливих питаннях безпеки. Він подякував за ефективну співпрацю з британськими інструкторами, які тренували українських військових, та обмін позитивним та ефективним досвідом.


«Ми говоримо про надання консультативної допомоги в забезпеченні кращих захисних спроможностей українських Збройних Сил, оскільки ми знаходимося на лінії фронту у захисті демократії і свободи», - сказав Президент та наголосив, що це є інвестицією в спільну безпеку.


Глава Української держави назвав Велику Британію одним з найцінніших і надійних партнерів України та висловив задоволення існуючим рівнем українсько-британської співпраці. «Ми дуже цінуємо вашу чітку і потужну підтримку»,- підкреслив Петро Порошенко.


Президент України подякував Прем’єр-міністру Великої Британії за дуже теплу гостинність та позитивно оцінив результати своїх зустрічей з представниками бізнесу та Парламенту Великої Британії.


Президент запросив Прем’єр-міністра Великої Британії відвідати Україну в зручний для неї час.


В свою чергу, Прем'єр-міністр Великої Британії наголосила на важливості розвитку та поглиблення двосторонньої українсько-британської співпраці в сфері оборони і безпеки.


Тереза Мей також відзначила важливість продовження політики санкцій по відношенню до Росії, як одного з дієвих механізмів спонукання агресора до виконання взятих на себе міжнародних зобов'язань.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка