Авторизация

Президент вручив нагороди військовим-учасникам бойових дій на Донбасі

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Луганської області вручив нагороди військовим Збройних Сил України, які брали участь у бойових діях на Донбасі.


За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку орденом Богдана Хмельницького нагороджено 7 військовослужбовців, орденом «За мужність» - 14 воїнів, медалями «За військову службу Україні» та «Захиснику Вітчизни» - 3 бійців.


Зокрема, орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня отримав старшина Юрій Бублик, який з 2014 року з перервами виконує бойові завдання на території Донецької та Луганської областей. У січні 2017 року старшина ніс службу поблизу Авдіївки, коли противник здійснив спробу захопити українські позиції. Завдяки вмілим діям та професійним навичкам військового під час бою очолюваний ним підрозділ наніс вогневе ураження противнику, посилив оборону позиції зі стрілецької зброї, закріпився на вогневих рубежах та змусив противника відступити.


Орден «За мужність» отримав старший солдат Андрій Вахлаєв-Висоцький, який з 2016 року перебуває в зоні проведення АТО. В грудні минулого року військовий під час бою з противником в районі Світлодарської дуги отримав поранення. Незважаючи на поранення, старший солдат продовжував виконувати бойове завдання із прикриття відходу групи та допомагав евакуювати побратимів з поля бою.


Орденом також нагороджений молодший сержант Іван Вихрищук. У січні 2017 року він виявив наближення диверсійно-розвідувальної групи бойовиків до українських позицій. Завдяки вмілим діям військовослужбовця український батальйон зміг відбити контр-наступальні дії противника та утримати займані позиції.


Також орден «За мужність» ІІІ ступеня отримав молодший сержант Євген Гузачов. У січні цього року через мінометний обстріл ворога на передовому спостережному посту було поранено трьох військових взводу. Під обстрілом стрілецької зброї молодший сержант самостійно пробрався на спостережний пост, надав першу медичну допомогу товаришам та поодинці витягнув їх на безпечну відстань для евакуації.


Всього Указом Президента нагороджено 157 військових, серед яких 26 захисників посмертно та 66 поранених бійців.


Державними нагородами, зокрема, відзначено 48 військових 54-ї окремої механізованої бригади, які несуть службу в районі Світлодарської дуги, а також 26 бійців 36-ї окремої бригади морської піхоти, які виконують завдання на Маріупольському напрямку.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?