Авторизация

Ми домовилися про активізацію процесів у Мінському форматі – Президент про зустріч з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель

Президент Петро Порошенко повідомив, що результатом його зустрічі з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель, в рамках робочого візиту на Мальту, стала домовленість про проведення тристоронніх переговорів між лідерами України, Німеччини та Франції найближчим часом. Ці перемовини покликані активізувати Мінський мирний процес.


«Відбулися дуже ретельні переговори з Канцлером Німеччини. Ми домовилися, що на початку наступного тижня відбудуться телефонні переговори в Трьохсторонньому форматі за участю Канцлера Ангели Меркель, Президента Франсуа Олланда, присвячені активізації процесів у Мінському форматі», - повідомив Петро Порошенко.


Під час спілкування з представниками ЗМІ за підсумками участі в саміті Європейської народної партії, Глава держави зазначив, що питання України є одним з найважливіших питань для Європи і свідченням цього є виступи багатьох лідерів. Зокрема, Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель привернула увагу всієї партії до важливості України для Європи.


В ході роботи розширеного саміту Європейської народної партії, в якому взяли участь багато лідерів країни Європейського Союзу, українська делегація на чолі з Президентом України забезпечила представництво інтересів України на високому рівні.


Глава Української держави повідомив, що провів зустріч з Президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером.   


Глава держави наголосив, що під час зустрічей в рамках саміту ЄНП обговорювались три ключових для України питання: розгляд у Європарламенті питання про запровадження безвізового режиму для українців, завершення питання про ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС та надання нашій країні макрофінансової допомоги. Він зауважив, що всі співрозмовники запевнили у тому, що ці питання будуть вирішені найближчим часом.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка