Авторизация

Луковица держави: Розбудова Нацгвардії передбачає наближення її структури до аналогічних органів содержав – членів НАТО та ЄС

Президент Петро Порошенко під час урочистих заходів з нагоди 3-ї річниці з дня створення Національної гвардії України наголосив, що військове формування продовжує інтенсивно розвиватись у відповідності до світових стандартів.


«Розбудова Нацгвардії відбувається у повній відповідності з Програмою розвитку, розрахованою до 2020 року. Її реалізація, як відомо, передбачає наближення Національної гвардії за структурою і складом до аналогічних органів держав – членів НАТО та ЄС. Саме тому основні зусилля з бойової та спеціальної підготовки зосереджуються на вивчені та впровадженні у систему бойової підготовки процедур підготовки, що застосовують саме в тих країнах», - підкреслив Петро Порошенко.


За словами Президента, заплановане подальше оснащення НГУ сучасними системами військового радіозв’язку, засобами військової розвідки тактичного рівня, у тому числі безпілотними авіаційними комплексами. На черзі – відновлення в повному обсязі непорушних військових запасів для забезпечення формувань воєнного часу.


«Національна гвардія буде укомплектовуватися професійно підготовленими військовослужбовцями, які проходитимуть військову службу за контрактом», - підкреслив Глава держави.


Президент також зазначив, що Національна гвардія акумулює найсучасніші досягнення у сфері оборонного будівництва, сміливо впроваджує новітні підходи в удосконаленні системи управління, зв’язку та логістики, засвоює найсучасніші зразки озброєння та військової техніки. «Подивіться, як змінилась за три роки Національна гвардія. Щойно ми мали можливість у цьому переконатись, коли керівництву держави було продемонстровано новий кінологічний центр, новітні зразки озброєння, управління військами, зразки зв’язку. Я впевнений в тому, що ми і надалі будемо підтримувати оновлення і будівництво найсучаснішої найсильнішої Національної гвардії», - сказав Петро Порошенко.


Президент додав, що у Національній гвардії також введено в дію інститут військового духовенства і вже здійснюється підбір священнослужителів для укомплектування 44 посад капеланів у військових частинах Нацгвардії.


В ході відвідання Навчального центру Національної гвардії України Главі держави було продемонстровано інфраструктуру кінологічного центру, роботу кінологів зі службовими собаками та виконання тренувальних вправ, рухомий пункт управління командуючого НГУ, який був створений за дорученням Президента. Петро Порошенко також оглянув техніку логістичного центру та нові зразки сучасної літньої та зимової форми військовослужбовців Нацгвардії. Крім того, свою майстерність продемонстрували військовослужбовці Почесної варти Національної гвардії України.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка