Авторизация

Президент доручив забезпечити державну охорону Голові Вищої ради правосуддя

Президент Петро Порошенко на засіданні Ради з питань судової реформи повідомив, що доручив забезпечити державну охорону голові Вищої ради правосуддя Ігорю Бенедисюку.


«Я прийняв рішення, щоб принаймні на час проведення конкурсу, Голові Вищої ради правосуддя надати державну охорону. Це позиція моя, як Президента, який має забезпечити незалежність при формуванні Верховного суду», - зазначив Глава держави. Він додав, що чекає рішучих дій від слідчих, прокуратури та поліції, які мають провести належне розслідування нападу на Ігоря Бенедисюка і представити інформацію суспільству.


У свою чергу, Голова ВРП наголосив на важливості забезпечення безпеки суддів. Ігор Бенедисюк зазначив, що до цього часу Уряд не ухвалив постанову про охорону судів. За його словами, до Вищої ради правосуддя нині надійшло понад 80 звернень щодо нападів на суддів, в тому числі безпосередньо у залі суду.


Президент зазначив: «Якщо суди не охороняються, то можна забути про незалежність. Звертаюсь до Кабінету Міністрів – прискорити розгляд постанови, яка забезпечить належну охорону судів, і вирішити це питання якомога швидше».

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка