Авторизация

У парламенті проложено засідання робочої групи Комітету з питань науки і освіти щодо розробки нової редакції проекту Закону "Про освіту"

У Комітеті з питань науки і освіти триває робота над проектом Закону "Про освіту". На сьогоднішньому засіданні було розглянуто питання ліцензування освітньої діяльності; акредитації освітніх програм; інституційного аудиту; інституційної акредитації закладів вищої освіти.
У парламенті проложено засідання робочої групи Комітету з питань науки і освіти щодо розробки нової редакції проекту Закону "Про освіту"
До участі долучилися народні депутати України, представники освітньої галузі, керівники закладів освіти, науковці.
Як зазначили учасники заходу, "ліцензування освітньої діяльності - процедура визнання спроможності юридичної або фізичної особи надавати освітні послуги на певному рівні освіти відповідно до ліцензійних умов."
Освітня діяльність має здійснюватися на підставі ліцензії, що видається органом ліцензування відповідно до законодавства. Фахівці переконані, що оцінювання освітньої програми на предмет її відповідності стандарту освіти, спроможності навчального закладу виконувати вимоги встановленого стандарту, і є акредитацією, яка здійснюється органом із забезпечення якості освіти, визначеним законодавством.
Щодо інституційної акредитації закладів вищої освіти було зазначено, що її слід здійснювати Національному агентству із забезпечення якості вищої освіти у співпраці з національними та міжнародними експертами, а також міжнародними інституціями, що провадять діяльність у сфері забезпечення якості вищої освіти.
Відповідний законопроект зареєстровано за №3491-д.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?