Авторизация

Президент доручив Міністру оборони виділити необхідні кошти для покращення интеллектов лікування у Дніпровському військовому госпіталі

Президент Петро Порошенко зазначив, що спільними зусиллями волонтерів, громади та влади у Дніпрі було створено потужну госпітальну базу, яка об’єднала Дніпровську обласну клінічну лікарню ім. І.І. Мечникова, Дніпровський військовий госпіталь, міські лікарні. Все це дало змогу створити належні умови для лікування українських поранених і роботи українських медиків.


Глава держави нагадав, що в 2006 році Дніпровський військовий шпиталь був переданий комерційній структурі, а пізніше був закладений в заставу російському банку «ВТБ». Президент відзначив тверду позицію українських медиків, які не залишили медзаклад у той складний період. «В 2014 році, коли українські поранені були в шпиталі, приходили судові виконавці і вимагали звільнити це приміщення. Кожен з нас це пам’ятає. І кожен з нас має чітко знати, про те, що відповідальність за ці антидержавні дії має точно бути», - наголосив Петро Порошенко.


Президент повідомив, що суди скасували це злочинне рішення, і Дніпровський військовий госпіталь зареєстрований Фондом державного майна як державна власність.


Петро Порошенко доручив Міністру оборони Степану Полтораку виділити необхідні кошти на фінансування проекту з покращення умов роботи військового шпиталю. «Даю доручення зараз, коли з’явилися правові підстави, Міністру оборони виділити необхідні кошти – я бачив цей проект на понад 10 млн. грн. І негайно це треба зробити, щоб дніпровський шпиталь мав можливість значно покращити умови для лікування поранених» , - зазначив Глава держави.


Президент також особливо акцентував увагу міністра на необхідності встановлення нового обладнання у медичному закладі. Глава держави зазначив, що тисячі військових за 2,5 роки пройшли лікування у шпиталі, а лікарі госпіталю продемонстрували справжній героїзм, рятуючи життя важкопоранених. «Це є справжнім подвигом лікарів: хірургів, нейрохірургів, офтальмологів, травматологів, медичних сестер та інших», - підкреслив Президент. 

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка