Авторизация

Впровадження інновацій у роботу з виборцями презентовано під час конференції на тему: "Нові інструменти для здійснення депутатських повноважень: паспорт округу"

Завершено роботу конференції на тему: "Нові інструменти для здійснення депутатських повноважень: паспорт округу". підготовлена Програмою "USAID/РАРА" спільно з Фондом "Східна Європа" та Апаратом Верховної Ради в контексті рекомендацій місії Європейського Парламенту щодо внутрішньої реформи і підвищення інституційної спроможності українського парламенту.
У вітальному слові директор Програми "USAID/РАДА" Ігор Когут наголосив на необхідності посилення представницької функції Верховної Ради, вдосконаленні взаємодії парламентаріїв з громадянами, Громадянським суспільством та експертним середовищем."Відповідно до Плану заходів "Відкритий парламент", необхідним є забезпечення права громадян України коментувати законопроекти, зареєстровані у Верховній раді та є предметом громадського обговорення (з використанням WEB інтерфейсу та новітніх ІТ засобів). запровадження спеціалізованого Інтернет ресурсу забезпечить комунікацію суб'єктів законотворчого процесу (суб'єктів права законодавчої ініціативи, державних інституцій, організацій, у тому числі, громадських, наукових установ, експертів у відповідних галузях, громадян, з метою вдосконалення національного законодавства" - зазначив він.
Впровадження інновацій у роботу з виборцями презентовано під час конференції на тему: "Нові інструменти для здійснення депутатських повноважень: паспорт округу"

Директор Фонду "Східна Європа" Віктор Лях акцентував увагу учасників, що на сьогодні український парламент серед світових лідерів щодо відкритості. "Держава Україна посідає одне з перших місць стосовно перетворень щодо відкритості державних інституцій" - сказав він.
За словами радника Голови Верховної Ради Андрія Малика, процес реформування українського парламенту триває успішно. "Ми наполягаємо на збільшенні відкритості парламенту й прозорості його роботи. Промовець наголосив на необхідності ширшого залучення громадськості та представників регіонів України до роботи Верховної Ради.

На думку Павла Різаненка, народного
депутата, мажоритарника, "під час роботи
в округах левова частина часу спрямована на роботу з виборцями, на узагальнення та систематизацію інформації, а не на законотворчість."




рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка