Авторизация

Відкриття нових виробництв ознака успіху України – Президент відвідав новий завод на Тернопільщині

Президент Петро Порошенко відвідав нове підприємство «СЕ Борднетце-Україна» – виробника кабельно-провідникової продукції для концерну «Фольксваген», яке розпочало свою роботу в місті Чортків Тернопільської області.


«Якщо у 2014 році головним завданням було зупинити ворога, у 2015 році – створити власні Збройні Сили, то у 2016 році – головним завданням є підняття економіки», - сказав Президент, виступаючи перед працівниками підприємства, під час робочої поїздки до Тернопільської та Івано-Франківської області.


Глава держави зазначив, що після 14 кварталів, коли починаючи з 2012 року відбувалось падіння української економіки, «ми маємо перші паростки економічного зростання в Україні». Він відзначив, що вдалося зупинити інфляцію, збільшити розміри золото-валютних резервів та активізувати прихід іноземних інвесторів.


«Замість того, щоб брати кредити, які треба повертати, потрібно залучати інвестиції, які створюють нові робочі місця, дають податки, нові технології. Відкриття цього виробництва є запорукою і ознакою успіху України», - сказав Президент.


За його словами, відкриття нового заводу, де об’єднались потенціали українських виробників, німецьких та японських інвесторів є яскравим прикладом взаємовигідної співпраці з іноземними партнерами, а також свідченням сприятливого ділового клімату на Тернопільщині.


«Надзвичайно приємно руйнувати скепсис усіх, хто не вірить в Україну», - сказав Петро Порошенко.


Президент особливо підкреслив, що принциповим є розвиток підприємств в таких містечках як Чортків та назвав цей приклад продовженням політики децентралізації, яка дозволяє місцевим громадам отримувати значну частину коштів для власних потреб та розвиватися громадам: «Децентралізація – коли влада і гроші з Києва віддаються громадам призвела до різкого зростання місцевих бюджетів», - сказав Петро Порошенко та додав, що перевиконання місцевих бюджетів завдяки цій реформі склало 60%.


«Вперше об’єднані територіальні громади отримали кошти на розвиток», - зазначив Президент та наголосив на тому, що влада робить рішучі кроки по ефективному використанню коштів в умовах прозорості та спрямуванню їх на ремонти та будівництво шкіл, дитячих садків, лікарень та доріг.


Відкриття нових виробництв ознака успіху України – Президент відвідав новий завод на Тернопільщині


Президент зазначив, що чортківська філія заводу «Борднетце-Україна» - це 500 нових робочих місць. Влітку наступного року планується завершити другу чергу та ввести в експлуатацію виробництво електронного та електричного устаткування для автотранспортних засобів. Це забезпечить робочими місцями ще півтори тисячі жителів Тернопільщини.


Президент наголосив, що вперше Урядом прийнято рішення підвищити мінімальну заробітну плату не на 10%, 15% чи 20%, а більш ніж вдвічі: «Працююча людина тепер отримуватиме не менше 3200 грн.». Він зазначив, що такі кроки дозволять не лише підвищити соціальні стандарти, але й забезпечити збільшення надходжень до Пенсійного фонду та місцевих бюджетів.


Глава держави наголосив, що в Україні тривають важливі реформи, та подякував інвесторам, які повірили в Україну: «Вони не просто голосують за Україну. Вони голосують євро, доларом і гривнею».


Президент привітав присутніх з наступаючими святами Святого Миколая та Нового року.


Відкриття нових виробництв ознака успіху України – Президент відвідав новий завод на Тернопільщині


Петро Порошенко ознайомився із виробничим процесом та поспілкувався з трудовим колективом підприємства.


«СЕ Борднетце-Україна» – міжнародна компанія, заснована фірмою «Сумітомо Електрик Борднетце» у 2006 році. Підприємство є системним розробником і постачальником продукції для моделей автомобілів Фольксваген, Шкода, Сеат, Ауді. Група компаній представлена заводами і представництвами, які розташовані у різних країнах світу з понад 10 тисячами працівників.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка