Авторизация

Литва завжди підтримує Україну – зустріч Президентів двох держав

Президент Петро Порошенко подякував Литві за підтримку Мінських угод. «Ми надзвичайно цінуємо послідовну позицію Литви на підтримку чіткої імплементації Мінських угод і тої величезної ролі, яку грають Мінські угоди у встановлені миру», - сказав Петро Порошенко на спільній прес-конференції за підсумками переговорів із Президентом Литви Далею Грібаускайте.


Глава держави наголосив, що у зв’язку тим, що Росія не імплементує Мінські угоди та постійно порушує, в тому числі і безпекові критерії Мінських угод, продовжуються обстріли, гинуть українські воїни, відсутнє відведення важкої техніки і артилерії, яка продовжує застосовуватися проти українських позицій.


«В цих умовах є абсолютно чіткою необхідністю продовження дії санкцій проти Російської федерації, і ми очікуємо, що найближчим часом рішення про продовження санкцій буде прийнято», - сказав Петро Порошенко.


Президент наголосив, що Україна дуже цінує позицію своїх партнерів в питаннях рішучого засудження незаконної анексії Криму та відзначив вагому підтримку, яку Литва надавала і надає нам, в тому числі як член Ради безпеки ООН. Він нагадав, що Литва є співавтором Резолюції РБ ООН про порушення прав людини в незаконно анексованому Криму.


Президент принагідно привітав українських військових з Днем Сухопутних військ України та наголосив на особливому характері українсько-литовської співпраці в оборонній сфері. «У найважчі для нас часи Литва першою протягнула руку допомоги: постачала нам і зброю, і боєприпаси. Ми дуже дякуємо Литві за ту роль, яку вона відіграє в оздоровленні українських поранених військовослужбовців», - сказав Петро Порошенко.


В свою чергу, Президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте висловила захоплення мужністю українців, які героїчно захищають свободу і незалежність власної країни. При цьому вона відзначила важливість підтримки України на усіх рівнях – міжнародному та двосторонньому, і запевнила в готовності Литви на усіх рівнях підтримувати нашу країну.


Глава Литовської держави також відзначила допомогу Україні у військовій сфері, зокрема в наданні військових інструкторів та поглибленню взаємодії між військовими України та Литви, зокрема і у форматі спільного Україно-Польсько-Литовського батальйону.


«Наші люди завжди тримають українців у своєму серці. Все, що відбувається в Україні, для нас надзвичайно важливо. Я хочу надіслати свої найтепліші почуття усім українцям від литовців. Ми стоїмо поруч з вами в усіх ваших викликах. І ми робимо усе, щоб допомогти вам», - сказала Даля Грібаускайте.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?