Авторизация

Україна є надійним партнером ЄС в питаннях енергетичної співпраці – Президент

Україна була і залишається надійним партнером Європейського Союзу у питаннях енергетичної співпраці, зокрема транзиту газу, заявив Президент Петро Порошенко на спільній з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском, Президентом Європейської Комісії Жан–Клодом Юнкером прес-конференції за підсумками Саміту Україна-ЄС.


Глава держави повідомив, що питання енергетичної безпеки, енергетичної солідарності між Україною та Європейським Союзом детально обговорювалося на Саміті.


«Ми підтвердили нашу спільну позицію, що Україна є надійним партнером Євросоюзу в питаннях транзиту газу. Ми й надалі маємо зберігати ключову роль України у транспортуванні російського газу до європейських споживачів», - сказав Петро Порошенко. Як зазначив Президент, у цьому контексті учасники домовились, що візит Віце-президента Єврокомісії до Москви 25 листопада буде присвячений підготовці до тристоронніх консультацій Україна-ЄС-Російська Федерація з питань постачання російського газу.


Глава держави також підкреслив, що Україна та ЄС продовжать зміцнювати енергетичне партнерство. Документальним свідченням цього він назвав підписання сьогодні оновленого Меморандуму про взаєморозуміння між Україною і Єврокомісією. «Ми домовились активізувати діалог з питань енергетичної безпеки», - наголосив Петро Порошенко.


Президент також зазначив, що учасники Саміту відверто обговорили OPAL і Північний потік.


«З усією очевидністю рішення про розширення доступу «Газпрому» до газового ринку, на нашу думку, не відповідає Угоді про асоціацію та договору про Енергетичне співтовариство», - заявив Петро Порошенко, повідомивши, що було домовлено про продовження консультацій.


Глава Української держави також наголосив, що 21 листопада минув рівно рік, як Україна відмовилася від використання російського газу для своїх потреб. «Закінчився перший повний рік, коли Україна не мала жодного кубометра російського газу і спроба поставити Україну на коліна енергетичним шантажем провалилася», - констатував він.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?