Авторизация

Україна найбільш єврооптимістична країна Європи – Глава держави

Президент Петро Порошенко  наголошує, що  Революція Гідності підвела риску і під російсько-радянським минулим, і під пострадянським періодом розвитку української держави. 


«Вона встановила чітку демаркаційну лінію і в просторі, і в часі. Позначила виразний кордон, який відділяє і віддаляє наш українській, європейський світ від їхнього «русского мира», - сказав Петро Порошенко на урочистому заході з нагоди Дня Гідності та Свободи.


«Україна є найбільш єврооптимістичною країною в Європі», - сказав Президент. Він зауважив, що в окремих країнах Євросоюзу панує євроскептицизм та закликав вчитися в українців «як любити Європу, як боротись за європейські цінності і як реформувати державу».


Україна найбільш єврооптимістична країна Європи – Глава держави


Президент нагадав події трирічної давнини, коли перша група нескорених, без участі політиків, «вийшла на холодний граніт у центрі української столиці». 


«Вони мали дуже прості вимоги, вони не вимагали підвищення зарплат чи пониження податків. Їхні вимоги були дуже лаконічними – підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом і не блокувати природній рух нашої держави України до Європи. Саме тому цей історичний Майдан отримав назву Європейський»,  - сказав Президент.


За його словами, за три роки після Євромайдану Україна зазнала болючих випробувань: «Ми втратили найкращих. Ми пережили чимало розчарувань. Але через те, що знаємо, що країна на правильному шляху, у нас ніколи не опускалися і не опускаються руки».


Президент наголосив, що набутий досвід гартує і не залишає сумнівів в нашій перемозі. «Сьогодні Україна та Європа значно ближчі одна до одної, ніж три роки тому. Це означає, що плани й вимоги Євромайдану втілюються в життя», - додав він.


Президент відзначив вражаючий прогрес у розвитку громадянського суспільства в Україні. «Волонтери й активісти своїми діями не лише зміцнюють українців як політичну націю. Вони виконують і важливу функцію вартових демократії. Влада на всіх рівнях відчуває потужний громадський контроль за собою, і адекватно реагує на ключові зауваження», - наголосив він.


Україна найбільш єврооптимістична країна Європи – Глава держави


Петро Порошенко повідомив, що в найближчий четвер вирушає до Брюсселя на саміт Україна – ЄС. Президент наголосив, що Україна повністю виконала 144 пункти Плану дій з візової лібералізації і довела всьому світові спроможність впроваджувати європейсько орієнтовані реформи будь-якої складності.


Глава держави нагадав, що минулого тижня Рада Євросоюзу одностайно ухвалила рішення, яким визнала повне виконання Україною всіх зобов'язань, і задекларувала політичну волю Союзу та всіх його членів надати Україні безвізовий режим і включила, нарешті, «зелене світло» на цьому шляху. 


Президент назвав скасування візового режиму «падінням ще одного бар’єру в нашому єдиному цивілізаційному просторі» та відзначив, що у впровадженні безвізового режиму, крім практичної цінності для мільйонів українців подорожувати по Європі без віз, лише по українському біометричному паспорту, криється ще глибокий символізм. «Цей символізм знаменує подальше зближення України та Європейського Союзу», - сказав Петро Порошенко. 


Глава держави також зазначив, що його переговори з лідерами інституцій та держав-членів Європейського Союзу дають підстави прогнозувати, що буде знайдено і взаємоприйнятний компроміс між Україною, Євросоюзом та Нідерландами та висловив сподівання, що найближчим часом процес ратифікації Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС завершиться. При цьому він наголосив, що вона вже почала давати результат – частка Європейського Союзу в нашій зовнішній торгівлі складає вже зараз 41%. 


«Ринок ЄС потроху починає компенсувати той колосальний удар по українській економіці, соціальній сфері та рівню життя, який завдала нам Росія тим, що розпочала війну, і в рамках гібридної війни закрила доступ українським товарам на свій ринок і блокувала транзит в інші країни», - сказав він. 


Україна найбільш єврооптимістична країна Європи – Глава держави


Президент також подякував лідерам демократичних країн за солідарну підтримку України, особливо відзначив роль країн Великої сімки та Європейського Союзу. Він особливо наголосив на ролі лідерів Сполучених Штатів, Німеччини, Франції, Великої Британії, Італії та Іспанії в ухвалені днями рішення продовжувати санкції щодо Росії до припинення агресії проти України. «Сподіваюсь, що такий підхід буде покладено і в основу чергового рішення Ради Європейського Союзу щодо продовження дії секторальних та економічних санкцій проти Росії», - наголосив Петро Порошенко.


Глава держави акцентував увагу на дестабілізуючому впливі Росії на політичну ситуацію в цілій низці європейських країн та підриві європейської єдності: «Російський авторитарний режим, який «замочив в сортирі» демократію у власній країні, залюбки користається її інструментами для досягнення власних цілей за межами Росії. І, наголошую, не лише в Україні, а й у всій Європі». 

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?