Авторизация

Україна цінує підтримку Словенією продовження політики санкцій проти Росії до повного виведення її військ з території нашої держави – Президент

Президент України Петро Порошенко обговорив з Президентом Республіки Словенія Борутом Пахором ситуацію щодо російської агресії на Сході нашої держави та незаконної анексії Криму.


«Я дуже дякую пану Президенту за його особисту участь у складанні тої Декларації, яка сьогодні була прийнята, де абсолютно чітко заявлено про підтримку нашого суверенітету та невизнання дій Росії по незаконній анексії Криму, по агресії на Сході нашої держави», - сказав Петро Порошенко під час заяви для представників ЗМІ за підсумками зустрічі з Президентом Словенії та переговорів делегацій.


«Я дуже дякую за таку абсолютно чітку позицію. Ми вдячні Словенії за підтримку продовження санкцій аж до повного виведення російських військ і відновлення суверенітету та територіальної цілісності України», - підкреслив Глава Української держави.


Петро Порошенко поінформував, що обговорив з Президентом Словенії ситуацію в окупованому Криму. «Ми відзначили, що триваюча мілітаризація півострова та масове порушення прав людини викликають серйозне занепокоєння у всієї міжнародної спільноти. Я подякував пану Президенту за те, що Словенія є співавтором резолюції Генасамблеї ООН щодо порушення прав людини в окупованому Криму»,- сказав він.


Президент зауважив, що Україна вдячна Словенії «за таку чітку і послідовну позицію».


Під час обговорення ситуації на Донбасі, Глава держави також подякував за вагому допомогу словенських друзів українцям, які постраждали внаслідок російської агресії. За його словами, дуже символічним є акт, коли 240 українських дітей-сиріт, які залишились сиротами в наслідок російської агресії, мали можливість відпочити в Словенії і на власні очі переконатися у перевагах європейського вектору розвитку нашої держави.


«Ми домовились розширити співробітництво України і Словенії в рамках міжнародного трастового фонду з підвищення рівня безпеки людини, офіс якого нещодавно був відкритий в Києві», - сказав Президент та висловив сподівання, що найближчими часом будуть реалізовані ті проекти, щодо яких існують відповідні напрацювання з імплементації реформ, проекти яких уже розроблені.


Глава Української держави також зазначив, що Президент Словенії висловив підтримку політики відкритих дверей щодо НАТО, і Словенія готова надати допомогу у проведенні реформ, які наближають Україну до міжнародних стандартів безпеки. Президент зазначив, що і прийняття Стратегічного оборонного бюлетеня, і реформування сектору безпеки і оброни у відповідності до стандартів НАТО значно підвищили ефективність дій у цьому важливому напрямку.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка