Авторизация

ДБР проводить обшуки в НАБУ

ДБР проводить обшуки в НАБУ

Державне бюро розслідувань проводить обшуки в Національному антикорупційному бюро України. Про це LIGA.net повідомили в прес-службі Держбюро.

"Ми підтверджуємо, що проводяться слідчі дії", - відзначили там.


Відповідаючи на питання LIGA.net, чи пов'язані обшуки зі справою Гладковського-Шевченка, в ДБР сказали, що не можуть повідомити подробиці.

"Ми не говоримо, в якій справі тривають слідчі дії", - пояснили в ДБР.


"ДБР під процесуальним керівництвом Генпрокуратури проводить обшуки в НАБУ в рамках розслідування справи про можливе одержання хабарів правоохоронними органами за закриття справ про розкрадання держкоштів в оборонній сфері, проходить виїмка документів, що може свідчити про бездіяльність керівництва НАБУ у справі про розкрадання в Укроборонпрому", - зазначила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.


Вона уточнила, що інформацію Головної військової прокуратури, яка була направлена ​​в НАБУ в березні 2017 року, не розвинули в розслідуванні.


"ДБР оцінює бездіяльність керівництва НАБУ після отримання матеріалів Військової прокуратури і нереагування на відомості, які були в направлених документах", - підкреслила Сарган.


За її словами, перевіряється інформація про позаслужбові відносини керівництва НАБУ з третіми особами, які можуть свідчити про навмисне нерозслідування кримінального провадження щодо розкраданнях в Укроборонпромі, зокрема через ТОВ Отпімумспецдеталь.


23 квітня суд дав слідчим ДБР доступ до документів НАБУ, що стосуються Євгена Шевченка, одного з фігурантів розслідування про корупцію в Укроборонпромі.


У лютому-березні 2019 року журналісти проекту "Наші гроші з Денисом Бігусом" заявили, що "угруповання Жукова-Гладковського" завищувало в кілька разів цінник на поставки Укроборонпрому контрабандних деталей з РФ, і з таких угод нібито отримували відкати багато топ-чиновників в ОПК і правоохоронних органах.



У схемі нібито брали участь заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, його син Ігор, кілька ділків, які працювали з контрабандистами, директори заводів і представники правоохоронних органів, які за винагороду "закривали очі" і кримінальні справи проти фігурантів схеми.


Президент  Петро Порошенко звільнив Гладковського.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?