Авторизация

Лукашенка звуть пообідати в Брюсселі

Лукашенка звуть пообідати в Брюсселі

Білоруський президент Олександр Лукашенко  запрошений на урочистий обід до столиці ЄС, привід - десята річниця проекту Східне партнерство. Про це з посиланням на джерела в Західній Європі пише мінська філія  Радіо Свобода.

13 травня Лукашенка чекають в Брюсселі разом з лідерами п'яти інших східних партнерів ЄС - України, Вірменії, Азербайджану, Грузії та Молдови.


При цьому в ЄС скептично оцінюють шанси, що Лукашенко приїде особисто. Інсайдери вважають, що замість нього саміт, імовірно, відвідає міністр закордонних справ Володимир Макей: він був на аналогічній зустрічі в 2017 році.

Читайте також: Лукашенко про РФ: Старшого брата не вибирають, навіть такого-сякого


Білорусь більше шести років перебувала під санкціями ЄС через репресії після президентських виборів у грудні 2010-го, але в 2016 році Брюссель зняв більшість обмежувальних заходів у відповідь на звільнення всіх політв'язнів в країні.



Східне партнерство покликане просувати економічну інтеграцію й європейські цінності в шести східноєвропейських і південнокавказьких країнах. Воно не дає ні перспектив, ні гарантій можливого членства в ЄС.


Читайте також: Лукашенко назвав свого фаворита на виборах президента України

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка