Авторизация

В Україні представили законопроект про кастрацію педофілів

В Україні представили законопроект про кастрацію педофілів

В Україні представили доопрацьований законопроект про хімічну кастрацію засуджених за сексуальне насильство над дітьми, яким, крім кастрації, пропонується створити реєстр таких засуджених і збільшити термін покарання для них. Про це йшлося на прес-конференції авторів документа, повідомляє УНІАН.

Так, за згвалтування дитини пропонується ввести покарання у вигляді ув'язнення від 12 до 15 років, а за повторне - довічне позбавлення волі.


Один з авторів законопроекту юрист-кримінолог, викладач Національної школи суддів Анна Маляр вважає, що люди, які ґвалтують і розбещують дітей, на відміну від інших злочинців, не підлягають виправленню.

Реєстр осіб, які вчинили злочини сексуального характеру проти дітей, буде закритим. Інформація в нього буде вноситися тільки після обвинувального вироку суду.


Депутат  Мустафа Найєм, співавтор законопроекту, пояснив, що хімічна кастрація є не покаранням, а добровільним заходом медичного характеру, який людина буде вибирати самостійно.


За його словами, засуджений тільки після 9 років відбування покарання може звернутися з проханням про проведення процедури.


"Спочатку він отримує експертний висновок про свою хворобу, а потім суд вирішує, чи варто йому робити цю процедуру", - сказав Найєм.


Інший співавтор законопроекту, директор держустанови Центр психічного здоров'я та моніторингу наркотиків і алкоголю МОЗ України Сергій Шум стверджує, що хімічна кастрація - це єдиний засіб, який має доведену ефективність. Разом з тим, зазначив він, ця процедура має також побічні ефекти, тому людина сама повинна приймати таке рішення.



Співавтори законопроекту висловили надію, що профільний комітет вже наступного тижні розгляне законопроект, а Рада прийме його до Дня захисту дітей 1 червня.


У Польщі в січні 2018 року відкрили частину реєстру з іменами, фотографіями і іншими персональними даними педофілів.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка