Авторизация

Поліція відкрила дві справи про можливий підкуп за "кандидата П"

Поліція відкрила дві справи про можливий підкуп за "кандидата П"

У поліції заявили, що розслідують факти можливого підкупу виборців на користь "кандидата П" в Чернігівській і Волинській областях. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

В Чернігівський відділ поліції 10 квітня надійшло анонімне повідомлення про те, що в одному з партійних офісів у місті людям роздають кошти - "в обмін на підтримку кандидата П в ході голосування 21 квітня".


До офісу прибула слідчо-оперативна група. Правоохоронці кажуть, що слідчий повинен був вручити одному зі співробітників виборчого штабу "повістку про виклик до поліції", але з невідомих причин не зробив цього.

"При цьому один з чоловіків, який знаходився в партійному офісі, з незрозумілих причин злісно перешкоджав роботі поліцейських", - повідомили в поліції.


Через кілька годин в поліцію з цієї ж адреси знову надійшов дзвінок. На цей раз співробітники офісу скаржилися на активістів, які увійшли в приміщення і проводили пряму трансляцію, кажуть в поліції.


Поліцейські відкрили два кримінальні провадження - за ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму) і ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК.







В цей же день в Ківерцівський відділ поліції у Волинській області надійшов дзвінок від громадянина, який заявив, що в Будинку культури невідомий роздає гроші волонтерам, "які здійснювали агітацію на користь того ж кандидата".


"У ході проведення первинних слідчих дій встановлено, що до скоєння даного злочину можуть бути причетні двоє жителів Києва. У зазначених осіб було вилучено понад 700 000 гривен", - йдеться в заяві.


За даним фактом порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 160 (Пропозиція, обіцянка або надання виборцю або учаснику референдуму неправомірної вигоди) КК.


Ні про оголошення підозр, ні про затримання у зазначених справах в поліції нічого не повідомили.





Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом розповсюдження відеоролика за участю кандидата в президенти Володимира Зеленського, в якому його нібито збиває вантажівка.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка