Авторизация

В ОБСЄ розкритикували Луценка за підтримку одного з кандидатів

В ОБСЄ розкритикували Луценка за підтримку одного з кандидатів

В ОБСЄ засумнівалися в незалежності Генеральної прокуратури України після того, як глава відомства Юрій Луценко відкрито підтримав кандидатуру Петра Порошенка  на виборах президента. Про це йдеться в доповіді Бюро з демократичних інститутів і прав людини БДІПЛ ОБСЄ.

"Пряма участь генерального прокурора у підтримці чинного президента, всупереч закону, викликає занепокоєння. За словами співрозмовників БДІПЛ ОБСЄ і згідно з повідомленнями ЗМІ, він з'явився у чинного президента на заході в рамках виборчої кампанії і зробив ряд заяв, в тому числі на своїй особистій сторінці в Facebook, які змушують сумнівається в незалежності Генпрокуратури", - сказано в звіті.


Крім того, відзначили в БДІПЛ ОБСЄ, кілька кандидатів в президенти стали фігурантами кримінальних проваджень після того, як вони оголосили про свою кандидатуру.

29 січня Луценко відвідав форум "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом", на якому Порошенко заявив про свою участь у виборах.


У своєму виступі генпрокурор зазначив, що йому заборонено агітувати за кандидата в президенти, але закликав проголосувати за того, хто збереже державу й курс до Європи. "Дешеві ковбаса і газ - це шлях в чергову Сибір", - сказав він.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка