Авторизация

КМУ заборонив нерегулярні польоти в РФ через Медведчука й Бойка

КМУ заборонив нерегулярні польоти в РФ через Медведчука й Бойка

Після візиту українських політиків  Юрія Бойка і Віктора Медведчука до російської влади в Москву уряд заборонив нерегулярні авіаперельоти в РФ. Таке рішення було прийнято сьогодні на засіданні уряду за пропозицією міністра внутрішніх справ  Арсена Авакова, передає кореспондент LIGA.net.

Глава МВС повідомив, що Бойко "скористався лазівкою в нашому законодавстві, отримав відповідне добро ФСБ РФ на такий переліт", і прямим перельотом Київ-Москва потрапив на переговори з прем'єром країни-агресора Дмитром Медведєвим.


Аваков запропонував внести зміни в положення про використання повітряного простору України і заборонити нерегулярне авіасполучення між Україною і Росією.

Читайте також: Бойко і Медведчук в Москві: ДБР відкрила справу проти прикордонників


Він також нагадав, що ряд російських авіакомпаній знаходяться під санкціями, але заборона на авіасполучення не поширюється на нерегулярні рейси між Україною та РФ, якщо при цьому використовуються літаки, які не зареєстровані в РФ.



"Пропонується встановити заборону на здійснення нерегулярних перельотів між Україною та країною-агресором, за винятком рейсів, необхідних для забезпечення місій міжнародних організацій, таких як ООН, ОБСЄ і Червоний хрест", - додав Аваков.


22 березня 2019 року в Москві прем'єр РФ  Дмитро Медведєв провів зустріч з Бойком і Медведчуком. На зустрічі також був присутній голова правління російської компанії Газпром  Олексій Міллер Учасники заявили, що зустрілися для проведення "економічних переговорів". Цим випадком зацікавилася СБУ. У ДПСУ заявили, що в компетенцію відомства не входить видача дозволів або заборон на виліт повітряних транспортних суден.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка