Авторизация

Суд виніс вирок одному з організаторів псевдовиборів бойовиків

Суд виніс вирок одному з організаторів псевдовиборів бойовиків

Голові комісії з проведення незаконних псевдовиборів терористів у тимчасово окупованому Донбасі винесли обвинувальний вирок. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

"Підтримавши правову позицію прокуратури Донецької області, Слов'янський міськрайонний суд визнав 68-річну мешканку Горлівки винною в скоєнні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України", - відзначили в прес-службі.


Кримінальне провадження було відкрито згідно ч.2 ст. 110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Суд встановив, що в листопаді 2018 року жінка брала участь в організації та проведенні в ОРДО незаконних "виборів" ватажка і так званих депутатів терористичної організації ДНР.


"Давши добровільну згоду на зайняття посади голови дільничної виборчої комісії, яка перебувала в приміщенні одного з навчальних закладів Горлівки, жінка особисто доставила з Донецька бюлетені для так званого голосування, перерахувала їх, поставивши на кожному друк з номером виборчої дільниці, а також керувала облаштуванням приміщення меблями, урнами і кабінками для голосування", - підкреслили в прес-службі.


11 листопада обвинувачена координувала роботу членів комісії, розподіляла обов'язки, проводила консультації виборців, а після закінчення голосування і підрахунку голосів, підписала підсумкові протоколи, які разом з бюлетенями відвезла в так звану центральну виборчу комісію ДНР, яка перебувала в захопленому гібридною армією РФ Донецьку.


Після цього вона отримала грошову винагороду в сумі 3250 рублів (1625 грн, - ред.)


"Суд врахував щире каяття пенсіонерки й активне сприяння розслідуванню і призначив їй покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном на один рік", - уточнили в прес-службі.



Франція і Німеччина заявили про грубе порушення мінських угод Росією, яка проводить псевдовибори на окупованих територіях Донбасу.


Читайте також: "Вибори" без вибору: як пройшло псевдоголосування в Луганську

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка