Авторизация

ОБСЄ визнала вибори в Україні вільними й конкурентними

ОБСЄ визнала вибори в Україні вільними й конкурентними

Перший тур виборів президента України, який відбувся вчора, 31 березня, був конкурентним, процедури - прозорими, а волевиявлення громадян - вільним. Про це заявили в Місії спостерігачів ПА ОБСЄ на прес-конференції за підсумками першого туру.

Почесний президент ПА ОБСЄ Ілка Канерва звернув увагу на те, що для громадян була забезпечена можливість голосувати за того кандидата, якому вони віддають перевагу, а в їх змаганні не було перешкод. "Безумовно, все буде визначатися в другому турі", - зазначив він.


"Можна говорити, що в цілому вибори проходили як вільні. Нам дуже важливо, що всі ресурси, які виділялися на вибори, були використані належним чином і не було зловживань", - сказав Канерва.

Він вважає, що ці вибори надихнуть українців "продовжити демократичний розвиток в світі" і "з європейськими цінностями".


За словами Канерва, були незначні порушення, але в цілому на результат не вплинуть. Законності виборів, підкреслив представник ОБСЄ, сприяла й велика кількість міжнародних спостерігачів - 2300 осіб.



Кандидати Зеленський і Порошенко виходять до другого туру виборів, свідчать результати обробки ЦВК 70,61% протоколів.


Читайте також: Хроніка виборів в Україні. Перший тур: LIVE

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка