Авторизация

Зеленський хоче вести Україну в ЄС за процедурою, якої немає - ЄП

Зеленський хоче вести Україну в ЄС за процедурою, якої немає - ЄП

У команді у кандидата в президенти Володимира Зеленського в разі його перемоги на виборах збираються вести Україну до Євросоюзу за процедурою, якої не існує. Про це пише Європравда, яка опитала чотирьох найбільш рейтингових кандидатів про те, який курс на ЄС потрібно дотримуватися країні в наступні п'ять років.

"Буду робити все для того, щоб через п'ять років Україна могла б звернутися (до ЄС, - ред.) за Планом по кандидатству, не менше. В ідеалі - звернення за Планом щодо членства", - відповіли виданню в штабі Зеленського.


Як зазначив автор матеріалу, така фраза - це "справжнє фіаско" і "свідоцтво провалу Зе-команди в європейській сфері", тому що вона є хибною від початку до кінця.

"Навіть студент-міжнародник пояснив би їм, що в Євросоюзі не існує "Плану по кандидатству". Сюрприз, але "плану по членству" теж немає (на відміну від НАТО, де є документ зі схожою назвою - ПДЧ). Більш того, процедури розширення Союзу взагалі не передбачають будь-яких "планів" або подібного документа, за яким можна "звернутися" в ЄС", - пояснив журналіст Сергій Сидоренко.


У президента  Петра Порошенка обрали "амбітний, але ризикований шлях", пишуть в Європравді: він взяв досить ризиковане зобов'язання подати заявку про вступ в ЄС за чотири роки.



"Графік ключових рішень такий: оновлення Угоди про асоціацію - не пізніше 2022; подача заявки на вступ в ЄС - не пізніше 2023-го, за умови повного виконання Угоди про асоціацію та завершення передвступних переговорів, вступ України в ЄС можливий не раніше 2028-го ", - відповіли в штабі Порошенка.


Інші кандидати -  Юлія Тимошенко і Анатолій Гриценко - відмовилися давати тимчасові рамки для своїх прогнозів, пояснивши, що рішення залежить не від України, а від ЄС.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?