Авторизация

Названо причину масового захворювання дітей у Дніпрі

Названо причину масового захворювання дітей у Дніпрі

Локальний спалах гострого кишкового захворювання в учнів Дніпровської школи №112 викликала норовірусна інфекція. Про це повідомили на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Дніпропетровській облдержадміністрації, передає прес-служба ОДА.

"Це - не бактеріальна, а вірусна інфекція", - підкреслила заступник директора Дніпропетровського обласного лабораторного центру МОЗ Валентина Рєзвих.


За її словами, фахівці зробили лабораторні дослідження зразків зі шкільного харчоблоку. У пробах води і навколишнього середовища школи №112 не знайшли бактеріальних або вірусних збудників захворювань. Норовірус виявили у дітей і працівників харчоблоку.

Перший заступник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олег Кужман заявив, що найближчим часом у всіх навчальних закладах області відбудуться перевірки санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів. Фахівці будуть звертати увагу на дотримання гігієни, якість води, дезінфекційні заходи, наявність медичних працівників.



Норовірус, або "кишковий грип", поширюється дуже швидко від людини до людини. Симптоми - діарея, нудота, блювота, біль у животі, слабкість, температура.


14 березня на заняття в одній зі шкіл Дніпра не прийшли 512 учнів з 904, 12 осіб госпіталізували.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?