Авторизация

За кілька годин до відставки Назарбаєв телефонував Путіну

За кілька годин до відставки Назарбаєв телефонував Путіну

За кілька годин до публічної заяви про свою відставку екс-президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв телефонував президенту РФ Володимиру Путіну. Про це журналістам повідомив прес-секретар президента РФ  Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

Пєсков окремо підкреслив, що Назарбаєв не погоджував кандидатуру свого наступника Касим-Жомарта Токаєва з Путіним.


"Він вважав за можливе проінформувати президента Росії про те, що стало надбанням громадськості буквально через кілька годин після розмови [рішення Назарбаєва піти у відставку]. Це, напевно, така данина особливим союзницьким, дружнім відносинам наших двох країн і особливим особистим взаєминам Назарбаєва і Путіна" , - сказав Пєсков.

Представника Путіна запитали, чому повідомлення про розмову немає на сайті Кремля.



"Розмова мала особливий характер. Назарбаєв вважає за можливе заздалегідь повідомити Путіна про своє рішення, і ми порахували коректним зробити так, щоб казахстанські партнери самі дали інформацію про розмову в тому обсязі, в якому вони вважатимуть за необхідне", - сказав Пєсков.


19 березня Нурсултан Назарбаєв в прямому ефірі 19 березня в спеціальному зверненні до нації оголосив про складання повноважень президента Казахстану. Тимчасово виконувати обов'язки президента країни буде спікер Сенату Касим-Жомарт Токаєв.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка