Авторизация

Українці - рекордсмени недовіри до влади: опитування Gallup

Українці - рекордсмени недовіри до влади: опитування Gallup

Українці менше всіх в світі довіряють владі. Про це перед виборами президента, які відбудуться 31 березня, пише з посиланням на власне соціологічне дослідження аналітично-консультативний відділ американського Інституту Геллапа.

Довіра до керівництва держави є тільки у 9% опитаних громадян України, підкреслюють соціологи Gallup. Таким чином, за цим показником країна другий рік поспіль виявилася світовим лідером.


За даними Gallup, за президентства Віктора Януковича довіру до влади в Україні також була низькою і не перевищувала в пікові роки 24%.




"На початку президентства Петра Порошенка були ознаки того, що новий президент починає відновлювати хитку довіру українців до влади: 24% громадян тоді були впевнені в уряді, і 48% схвалювали роботу Порошенка. Однак, ці надії швидко зів'яли, так як багато українців побачили, що влада не в змозі виконати вимоги, які були озвучені на Майдані. З 2015 року довіра не перевищувала 14%", - відзначають фахівці компанії.


Нижче - графіки думок "так, уряд корумпований" (світла лінія) і "так, бізнес корумпований" (темна лінія). По вертикалі - відсоток опитаних, по горизонталі - роки.





За даними соцопитування, найвищий в світі рівень недовіри до влади поширюється в Україні і на органи, відповідальні за організацію та проведення виборів.


Тільки 12% опитаних сказали, що вони впевнені в чесності виборів. "Це значний спад порівняно з даними 2014 року, коли виборчій системі в Україні довіряли 26%", - відзначили в Gallup.






Опитування Gallup проводяться з 2008 року методом телефонного інтерв'ю серед 1000 громадян України віком від 15 років і старше у всіх регіонах країни, крім тимчасово окупованих територій. Похибка - 2,0-5,8%.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?