Авторизация

Чи є місце двом Тимошенко в бюлетені - відповідь Верховного суду

Чи є місце двом Тимошенко в бюлетені - відповідь Верховного суду

Верховний суд України відхилив позов про обов'язкову нумерацію кандидатів у президенти у виборчому бюлетені, а доводи заявника назвав надуманими і необґрунтованими. Про це йдеться в Facebook прес-служби суду, який розглядав апеляційну скаргу уповноваженого представника кандидата в президенти від партії Батьківщина Юлії Тимошенко  Сергія Власенка.

Представник Юлії Тимошенко заявив, що в бюлетені на виборах 31 березня будуть два кандидати з однаковими прізвищами, ініціалами, посадами і місцем роботи. Позивач вважає, що це може призвести до помилок і спотворити результати волевиявлення.


У суді зазначили, що в ході наради і засідання ЦВК за участю представників кандидатів у президенти обговорювалося питання про нумерацію в бюлетені і більшість членів комісії пропозицію не підтримала.

"Доводи апелянта про те, що відсутність нумерації граф бюлетеня не дозволить виборцям зробити вільний і усвідомлений вибір, призведе до помилкового розуміння виборцями зробленого ними вибору, порушить принцип рівності, спотворить результати волевиявлення. Суд вважає надуманими, оскільки вони є лише припущеннями позивача, але не підтверджені жодними належними та допустимими доказами з посиланням на конкретні норми законодавства", - сказано в повідомленні.


11 березня поліція повідомила, що проти кандидата в президенти Юрія Тимошенка відкрито справу (ст. 157 КК) через можливий обман виборців - 12 осіб могли бути фіктивними спонсорами його висунення, так як частина заперечують, що жертвували гроші, а деякі не знали, які документи підписують. Сам Тимошенко вважає це політичним переслідуванням.



Юлія Тимошенко  назвала Юрія Тимошенка принизливою ​​політтехнологією Банкової і закликала Петра Порошенка  "зняти свого технічного кандидата". Виборців вона попросила не помилитися при голосуванні 31 березня.


Читайте також: "Тупий і ще тупіший". Тимошенко про скандал з однаковим прізвищем

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?