Авторизация

Українців просять утриматися від селфі в кабінках для голосування

Українців просять утриматися від селфі в кабінках для голосування

У МВС закликають виборців під час виборів президента не робити фотографій в кабінці для голосування. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Радник глави МВС Іван Варченко під час брифінгу заявив, що виборець не повинен нікому звітувати про своє волевиявлення. Така дія, за його словами, кримінально карається.


"Виборець не має права фотографувати свій виборчий бюлетень, не має права демонструвати його під час голосування, тому що таким чином виборець порушує таємницю голосування. Тобто ніяких селфі з бюлетенями в кабінках для голосування", - сказав Варченко.

За його словами, виборець, який продемонстрував своє волевиявлення, може бути притягнутий до відповідальності у вигляді обмеження волі на строк до 3 років.



Спікер МВС Артем Шевченко уточнив кореспонденту LIGA.net, що формально порушенням вважається лише селфі з бюлетенем, проте в міністерстві просять утриматися від проведення будь-якоъ фотозйомки в кабінці для голосування, щоб "не провокувати спостерігачів на конфлікт", так як у них можуть виникнути питання, що саме виборець знімав в кабінці.


Згідно з результатами опитування соціологічної компанії Социс, голосувати на президентських виборах цього року збираються 70,8% українців.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?