Авторизация

СБУ: Один з депутатів керує створенням виборчих пірамід

СБУ: Один з депутатів керує створенням виборчих пірамід

У різних областях України сьогодні проводиться більше 30 обшуків у кримінальній справі про створення "виборчих пірамід". Про це сьогодні на брифінгу заявив заступник голови СБУ Віктор Кононенко.

Він зазначив, що СБУ спільно з ГПУ і ДБР проводить сьогодні більше 30 обшуків в кількох регіонах України в рамках кримінального провадження за ознаками створення злочинної організації. Керівником її є один з українських депутатів.


"Керівником є ​​один з народних депутатів України - сьогодні не називаємо його свідомо, щоб не прив'язувати його до жодної політичної сили", - сказав Кононенко. Уточнюючи на прохання журналістів, чи є депутат, підозрюваний в координації та фінансування "піраміди", кандидатом в президенти, Кононенко сказав: "Ні, він не є кандидатом в президенти".

Він підкреслив, що ні в одному партійному офісі будь-якої політичної сили ніяких обшуків не проводиться.


Створена організація, за даними СБУ, має свою ієрархію і розподіл обов'язків, і складається з організатора, трьох координаторів, відповідальних за різні частини країни, підпорядкованих їм координаторів в регіонах, які відповідають найчастіше за дві області.


Раніше СБУ отримала інформацію про створення злочинної організації за участю росіян і українців, які тривалий час співпрацюють з російськими структурами. Метою зловмисників, повідомив Кононенко, є вплив на результати виборів 31 березня і 21 квітня. За його словами, учасники угруповання незаконно переводили в готівку "брудні" гроші за сприяння співробітників правоохоронних органів.


Близько четвертої години назад довірена особа кандидата в президенти Юлії Тимошенко Віталій Рябцев заявив у себе в Facebook, що в Запорізькій області правоохоронці проводять обшуки у співробітників штабів Тимошенко.





Потім він змінив посаду, і тепер пост виглядає так:





Реклама

Відповідаючи на питання, чи пов'язані обшуки у волонтерів партії Батьківщина з цією справою, Кононенко повторив, що в партійних офісах обшуки не проводяться: "Я допускаю, що ці люди могли бути притягнуті до якоїсь політичної діяльності, але це збіг, не більше".


Пізніше прес-секретар ГПУ Лариса Сарган повідомила, що всього провели більше 50 обшуків.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка