Авторизация

Справа Ганздюк: відсторонено заступника голови Херсона

Справа Ганздюк: відсторонено заступника голови Херсона

Заступника голови Херсонської обласної державної адміністрації Євгена Рищука відсторонено від виконання обов'язків на час розслідування справи про вбивство місцевої громадської активістки Катерини Ганздюк. Про це він повідомив в  Facebook сам, а пізніше глава ХОДА Андрій Гордєєв підтвердив, що підписав заяву підлеглого.

Рищук, якого разом з начальником рідні та друзі вбитого радника мера підозрюють з причетності до злочину, заявив, що "зробить все, щоб допомогти слідству у цій заполітизованій справі й припинити політичні спекуляції" навколо його персони.


За словами відстороненого чиновника, заяву про тимчасове складання повноважень він передав Гордєєву в п'ятницю, 8 лютого.

Заступник голови ХОДА стверджує, що домовився зі слідчим СБУ в Києві про зустріч і запропонував перевірити себе на "детекторі брехні", так як "приховувати, слава Богу, нічого".


Рищук пише, що вже знаходиться в столиці.


Сьогодні, 11 лютого, глава ГПУ показав підозру главі Херсонської облради Владиславу Мангеру в організації цього злочину.






31 липня 2018 року невідомий хлюпнув сірчаною кислотою в обличчя радниці мера Херсона Катерині Гандзюк. 4 листопада вона померла. Цей кримінальний процес став найбільш резонансним в Україні в другій половині 2018 року і початку 2019-го.


Рідні та друзі Гандзюк заявили, що головний підозрюваний в організації вбивства Олексій Левін (за даними ЗМІ, є кримінальним авторитетом на прізвисько "Москал") нібито співпрацював з головою облради Владиславом Мангером. Останній це спростовує. Крім Мангера вони вважають, що серед підозрюваних - голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв і його заступник Євген Рищук.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка