Авторизация

Бджоли можуть додавати й віднімати - вчені

Бджоли можуть додавати й віднімати - вчені

Медоносна бджолв здатна виконувати математичні дії, такі як додавання і віднімання. До таких висновків прийшли австралійські вчені, пише Бі-Бі-Сі.

Хоча в мозку бджоли всього лише близько мільйона нейронів, вона може вирішувати математичні завдання і освоювати математичні поняття, наприклад, концепцію нуля. Для порівняння, в головному мозку людини налічується близько 90-95 мільярдів нейронів.


Ще в дитинстві людина засвоює, що знак "+" означає складання двох і більше чисел, а знак "-" - віднімання одного числа з іншого. Для вирішення подібних завдань людина використовує одночасно довгострокову й короткострокову пам'ять.

Раніше з'ясувалося, що основною причиною синдрому руйнування бджолиних колоній є паразитичні кліщі, що вражають жирове тіло комах.


Реклама

Ураження кліщем відкриває шлях для дії наступних факторів: зруйноване жирове тіло не дозволяє навіть  бджолі, яка нормально харчується, отримувати всі необхідні речовини, до того ж воно не здатне ефективно нейтралізувати токсини, включаючи інсектициди.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?