Авторизация

Янукович заявив, що може виїжджати з РФ в будь-яку країну світу

Янукович заявив, що може виїжджати з РФ в будь-яку країну світу

Сьогодні, 6 лютого, прес-секретар президента Росії  Дмитро Пєсков заявив, що на екс-президента України, обвинуваченого в державній зраді, Віктора Януковича не поширюються правила перебування українських громадян на території Росії. Сам Янукович заявляє, що може виїжджати в будь-яку країну світу.

Пєсков заявив, що до Януковича у російської сторони "немає ніяких претензій", передає пропагандистський ресурс РФ Інтерфакс.


Відповідаючи на питання журналіста про юридичні підстави його перебування на території РФ, оскільки громадяни України можуть перебувати в Росії до 90 діб без оформлення необхідних дозволів, Пєсков сказав: "Я не думаю, що на нього (Януковича - ред.) це поширюється".

Статус, в якому президент-утікач знаходиться в РФ, Пєсков назвати не зміг: "Мені це потрібно уточнити, питання цікаве". Він зазначив, що ставлення до нього, "як до колишнього президента України".


Свій статус в РФ прокоментував і сам Янукович під час прес-конференції в Москві.


"Я спокійно пересуваюся по території Росії. Більш того, я не перебуваю ні в яких банках даних Інтерапола і можу виїжджати в будь-яку країну світу. Ніяких проблем у мене немає". - заявив він.


24 січня Оболонський районний суд Києва оголосив вирок Януковичу у справі про державну зраду: 13 років позбавлення волі. Термін покарання буде відраховуватися з моменту затримання.



Також Генпрокуратура завершила розслідування кримінального провадження щодо розстрілів мирних протестувальників на Майдані Незалежності в Києві в 2014 році. Серед підозрюваних у цій справі - Янукович.


Читайте також: Янукович подав в ДБР заяву на владу України: відео

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?